Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Förlänga wifi


Hafsten

Rekommendera Poster

Har fiber in i huset till en router. Har nu inrett ett rum bakom garaget (som är uppbyggt med huset) men det befintliga wifiet når inte dit. Finns det något bra sätt att förlänga räckvidden dit ut?

Svara gärna enkelt och övertydligt. Är inte riktigt hemma i alla termer  (som ni kanske redan märkt)

Hoppas på hjälp!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Din fråga har blivit flyttad hit, underforumet Nätverk - hårdvara, eftersom det är en bättre plats än underforumet Internet - övrigt som i huvudsak handlar om olika webbplatser medan du vill förlänga ditt lokala nätverk.

 

Cecilia

Moderator

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Man kan sätta en wifi-till-wifi-repeater, men det krävs ju då att den kan nå den befintliga routern. Kanske finns det något bra rum/utrymme mellan routern och det nyligen inredda rummet att sätta den i? Dock kan en wifi-wifi-repeater sänka hastigheten markant, så det bästa är att dra en kabel så långt det går till rummet och sätta en wifi-router där. I så fall ska denna kopplas till LAN-porten på den befintliga wifi-routern och sätta den i sk bridge-mode (att den ska brygga trafiken, istället för att agera router, vilket den befintliga redan gör). 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På ‎2018‎-‎02‎-‎14 på 18:17, Mr Andersson säger:

... och sätta en wifi-router där. I så fall ska denna kopplas till LAN-porten på den befintliga wifi-routern och sätta den i sk bridge-mode (att den ska brygga trafiken, istället för att agera router, vilket den befintliga redan gör). 

 

Ett bra tips ifall man har en router liggande som kan användas, annars skaffar man en accesspunkt, som NoWin tipsade om.

 

Kan inte routern "bryggas", konfigureras till "Access Point mode", så kan man ansluta till en av LAN-portarna i routern som ska bli accesspunkt. Det sätter också routerfunktionen ur spel, men då ska man också stänga av DHCP-servern i den routern.

 

Så undrar jag om det inte är så att accesspunkten i en router också inaktiveras om routern "bryggas" (t ex när ett kombinerat modem och router endast ska fungera som modem). Men det kan nog vara så att begreppen används lite olika av tillverkarna. Någon mer insatt kan få klargöra detta.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...