Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hemlarm.


Telegrafisten

Rekommendera Poster

Telegrafisten om jag kollar på nätet så står det att trygga hem övertogs av sector alarm 2013. 

 

Så det borde rimligen vara sector alarm som du ska vända dig till.

 

Nu vet jag inte hur du får dina räkningar, men om du får pappersfakturor från sector alarm så har du deras telefonnummer och även en mailadress på den. Annars finns dom uppgifterna längst ner på deras sida.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om inte sector alarm kan svara dig så vet jag inte vem du ska vända dig till då det, enligt det jag får fram, är det dom som numera äger trygga hem och det borde då rimligen vara dom som ska stå för service.
Är det så att du har ett specifikt fel som dom inte vet vad det beror på. Då borde dom byta ut delar i ditt larm så det funkar.

 

Enda tipset jag då har är att vända dig till konsumentrådgivaren som finns i din kommun och prata med dom de frågor du har. Om det inte finns nån konsumentrådgivare i din kommun så brukar det inte vara nåt problem att ringa till en annan kommuns rådgivare.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag skulle titta på Inferno larm.

Orsaken är att vi hade inbrott i garaget och installerade sedan ett hembyggt Inferno. I samma ögonblick som de med bräckjärn böjt garagedörren ur läge 5mm så aktivera en Microswitch en 555 tidskrets ett blinkrelä som drar 4 reläer som aktiverar 3 signalhorn och en siren i garaget. Som tutar på tills tjuvarna avbryter, dock minst 2 minuter.

Alla, även tjuvar gillar att arbeta i lugn och ro. Så när de gjorde nästa besök några månader senare avbröt de efter kollat 3 ggr en natt om larmet inte stängde av sig. Fick jag höra av en upprörd granne senare.

Grannen lugnade dock ner sig när jag påpekade att det kanske var bättre med larm än vara ett populärt ställe för tjuvar.

Innan installationen av "vårt" larm kollade vi på larm med GSM men skippade detta för att slå ut mobilnätet under inbrott är idag inte värre än att slå ut billarmet på en Merca eller BMW och köra iväg med bilen till Långbortistan.

Och det har hänt. Utslagna GSM larm. Finns dokumenterade fall på inbrott där larmfirman kunnat se att larmet varit aktivt under inbrottet men larmet inte larmat.

https://www.dn.se/nyheter/sverige/tjuvarnas-nya-metod-gor-dyra-larm-vardelosa/

Det var också en intervju med en tjuv på radio för någon tid sedan. Specialist villainbrott. Larm hade för hans del ingen betydelse. Orsaken är att från han tagit sig in, gått igenom sovrummet efter värdesaker och lämnat villan tar det inte mer än 3 minuter. På den tiden hinner inget vaktbolag komma på plats. Vad han däremot inte gillade var larm som drog igång sirener.

För sådana larm innebar att han kunde möta upprörda / nyfikna människor när han kommer ut ur villan. Inget roligt.

Så då var det bara att dra direkt för tjuven. När sirenen gick igång.

http://www.infernohome.se/

Lägg märke till felet i installationen, larmet går först när de brutit sig in.

Vårt garagelarm går redan när tjuvarna börjar bryta sig in. Varpå tjuvarna avbryter innan de är inne........

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...