Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
fredrik013

Fråga vid inkoppling av kontakt

Rekommendera Poster

Hej!

Jag har tidigare när jag kopplat in något exempelvis hörlurar fått frågan om vad jag kopplar in och kan då välja. Men nu får jag inte det meddelandet, hur aktiverar jag det?

 

Hälsningar Fredrik

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej,

Vad har du för dator: fabrikat och modellbeteckning eller för moderkortet?

Om du har tex. Realtek ljud så kan du hämta senaste version härifrån: http://www.realtek.com/downloads/

 

Med Realtek appen som hittas under "Dolda ikoner" och högerklick på denna, kan man sedan ställa in olika ljudkonfigurationer genom att aktivera Equalizer och ställa in egen ljudkonfiguration (orginalljudet låter oftast platt oavsett system) och även att bocka i att få ett meddelande om inkoppling sker av kontakter och där tycker jag att du bör börja med att kolla, förutsatt att du redan har Realtek appen installerad.

 

Men annars så rekommenderar jag att du går in på din dators eller moderkortets supportsida och hämtar senaste ljuddrivrutin därifrån och då denna är specialiserad för just ditt system och kommer oftast(?) med särskild konfigurations app.

 

Och det är möjligt att efter senaste Windows 10 Fall Creators update gjort att detta är satt ur spel och man bör kolla så att ens egna inställningar om ljudet och övriga inställningar fortfarande gäller eller om man behöver ställa in detta igen.

Jag behövde göra om detta för mitt Asus Z97 Deluxe moderkort med Realtek HD ljudktrets.

 

Ljudvolymen nedan är förövrigt är samma som att klicka på högtalarikonen i aktivitetsfältet och ställa in eller om man har ett tangentbord med särskilda knappar för högtalarvolym och med hörlurar kan man ibland få sänka ljudvolymen.

Men normalt om man har inkopplade högtalare så bör man ha satt volymen till mellan 80-90% och sedan justerar man ljudvolymen på en av dessa inkopplade högtalare med särskild knapp.

 

Exempel hos mig med Logitech 2+1 stereo system och inställningarna är ju helt efter eget tyckande och smak samt vilka högtalare man har inkopplade:

5a6e813765446_Asusljud_1.PNG.0700d7ee6857bbc2a8067ecda7128d40.PNG

 

5a6e7cd40a8de_Asusljud_2.PNG.cd1a356275ef1fb0691a5cb7f59850d2.PNG

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...