Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kopiera VHS via Scart o kompositvideo kabel


Larsho

Recommended Posts

Jag skall kopiera VHS band via Scartadapter kompositvideo kabel och ljudkablar till Hauppauge HD PVR och därifrån till PC:n.

Jag tror att mitt problem är från VHS:n till Hauppauge HD PVR. Hauppauge HD PVR uppfattar varken bild eller ljud.

Om jag ansluter en vanlig scart till VHS:n och därifrån till en TV visas bilden. Men om om jag däremot tar kabeln jag skall använda för kopieringen dvs Scart adapter till VHS:n ansluter kompositsladd o ljud vänster o höger till adaptern i den andra änden motsvarande en gång till  kompositsladd o ljud vänster o höger till ny scart adapter  visas ingen bild på tv:n eller ljud, varför ?. Jag testade för felsökning var problemet finns. Skall detta fungera eller hur skall jag göra för att finna var problemet är?

 

Link to comment
Share on other sites

Hej och välkommen till Eforum.

 

Det går inte att göra som du beskriver, om jag fattat rätt.

Du skall inte gå via 3:e part utan direkt egentligen, men eftersom din dator troligen saknar Firewire port (då hade det varit enkelt), så blir att antingen föra över via grafikkortet och HDMI (extremt struligt), men även där krävs adapter eller enklast och minst strul är att gå på Kjell och handla detta: https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/vhs-videokamera/plexgear-moviesaver-600-vhs-till-dator-p99003

Link to comment
Share on other sites

Hittar bara en DisplayPort. Har testat att använda Lidls videograbber men det fungerar inte. Men varför får jag ingen bild när jag använder scartadapter kompositkabel etc?

Link to comment
Share on other sites

Scartadapter i vhs, denna tre uttag. Dessa uttag är kompositvideo , ljud vänster ljud höger. Jag kopplar kablar till dessa tre uttag. I TVn finns motsvarande scart. Jag sätter en liknade scartadapter i denna och kopplar i de tre kablarna. Detta fungerar inte. Om jag däremot sätter en vanligt scartkabel mellan vhs:n o tv:n då fungerar det.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Idiotiska kopieringsskydd är det sannolikt som slår in. TVn är en godkänd enhet och klarar av att ta bort skyddet, det samma stämmer inte för kortet i din TV.

Vi komposit borde det fungera men bilden blir därefter. Via SCART, s-vhs, RGB kan (analoga) kopieringsskydd ställa till med problem.

 

Link to comment
Share on other sites

Scartadaptern som du använder skall vara avsedd för att skicka "VHS"signalen från scarten till RCA och kompositkontakten..

Scarten använder ju olika stift beroende på signal riktning,. Ibland är ju adaptern omställbar  mellan  riktningarna.

Edit vid testen skall således adaptrarna vara olika kopplade.Signal ut från VHSen och vid TVn signalen in till den

 

LARSAS

Link to comment
Share on other sites

4 timmar sedan, Larsho säger:

Ingen av scartadapterna har funktionen att man kan välja riktning. 

 

Det var ju tråkigt ! Jag antar att båda adaptrarna är testade för problemet. Kanske en ide att på öppet köp skaffa en omställbar adapter och testa . 

 

LARSAS

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...