Just nu i M3-nätverket
Jump to content
Jaroma

Adobe Photoshop Elements 7

Recommended Posts

Har ovanstående program installerat och nu har det upphört att fungera. Nöjer mig med detta trots det är gammalt. Har W10/64 installerat. Är programmet möjligen för gammalt för operativsystemet? Inbillar mig att det upphörde att fungera vid en uppdatering av operativsystemet. Har en äldre dator W10/32 också och där fungerar det. Har PSE 18 provinstallerat men tycker det är mycket pengar för det. Strax under tusenlappen. Går det att fixa så detta gamla program  fungerar? Har även provat ominstallation men hjälper inte.

 

/Jaroma.

Edited by Jaroma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows brukar vara duktigt på att köra gamla program, men med Windows 10 så försöker Microsoft förnya sig och jag kan tänka mig att dom kommer försöka offra bakåtkompatibiliteten i samband med Windows 10 uppdateringar.

 

Men du kanske kan prova så här. Högerklicka på ikonen för Photoshop och välj Öppna filsökväg. Då borde du få upp ett uforskarfönster där det ligger en genväg för Photoshop. Högerklicka på den och välj Egenskaper.

 

Där borde du ha en flik som heter Kompatibilitet. Välj den och förhoppningsvis har du en kryssruta som heter något i stil med Kör i kompatibilitetsläge. Kryssa i den och i menyn under, välj Windows 7. Tryck ok och försök starta Photoshop igen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för tipset! Dock fungerade det inte. Får en dialogruta där det informeras om en betaluppgradering och därför är det inte kompatibelt med Windows. Ska jag ha programmet (PSE 18) får man nog vackert betala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elements 7 är ju ganska gammalt, från XP-tiden, så det är inte så konstigt att det inte fungerar idag. Du får nog tyvärr tänka om, det har ju också hänt en hel del i vad Element 2018 klarar idag mot vad 7:an kunde. Visst kostar den en del, men vad är det för alternativ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som sagt innan, vill man ha programmet och det vill jag nog, så får man betala. Visst finns annat men är lite inkörd på detta. Även om det är nytt så känner man igen kommandona en del. Det får bli PSE 18!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har provat flera ggr. att ominstallera men hjälper inte. Som jag skrev innan så fordrar det en betaluppdatering och då hjälper det nog inte hur många ggr. man installerar om. Däremot funkar det på den gamla datorn med W10/32.

Edited by Jaroma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×