Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Datorn kraschar när jag kalibrerar skärmen


brra1

Rekommendera Poster

Har ett X-rite Colormunki Smile kalibreringsverktyg som har funkat ok men nu kraschar datorn när jag använder den. När jag startar programmet försvinner musen och jag får gå in i aktivitetshanteraren och skjuta ner programmet. Det började för någon månad sedan med att programmet frös under kalibrering men nu funkar det inte alls. Tittar jag i aktivitetshanteraren under prestanda så jobbar CPUn max. Skärmen Philips 220CW 1680x1050 kopplad via HDMI, Rival Steelseries opt. mus, Geforce GTX750 TI, CPU Pentium G3258, moderkort ASUS Z87-A, RAM 24 GB, Windows 7 64. Har testat verktyget på bärbar och Imac och funkar u/a. Har gjort ominstallation av flera drivisar och även bytt grafikkort. När jag öppnar aktivitetshanteraren får jag tillbaka musen och kan ta ett steg till i programmet. När jag gjort det 3 gånger kommer programmet igång och börjar kalibrera upp till c:a 70% sedan kraschar programmet. Varje gång jag kör det kommer felen konsekvent på samma ställen.
Någon idé?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej,

Vilken version av X-rite Colormunki Smile har du?

 

Finns det möjligen en ny firmware eller s/w att köra in på den X-rite Colormunki Smile? http://www.xrite.com/service-support/product-support/calibration-solutions/colormunki-smile

ColorMunki Smile v1.0.2

Notes: This update includes support for Microsoft® Windows 10, bug fix for MacOS X 10.11.x screen transitions, date and time addition to created profile name, technology type selection change for 4k and 5k displays, and other incremental updates for better overall performance.

 

Kommer du ihåg om du gjort något särskilt senaste månaden efter att det tidigare fungerat tex. installerat program, Windows 10 Creators fall update eller ny hårdvara i datorn?

 

Om det inte skulle fungera med detta, så föreslår jag att du kontaktar X-rite direkt: http://www.xrite.com/service-support/services-offered/request-support

Återkom gärna och berätta.

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

tittar jag i aktivitetshanteraren under prestanda så jobbar CPUn max.

Kan det vara så att du har värmeproblem och processorn går för varm och pga. av dess inbyggda skyddsfunktioner så slår processorn av sig själv?

Ja då kommer systemet att krascha.

Vilka temperaturer når du upp till?

 

Ett temperaturprogram brukar vara bra att använda för att kontrollera tex. HWmonitor https://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.33.exe

Var noga vid installationen att bocka ur ev. 3:e parts program som du inte vill få in på din dator.

Eller ta denna zip-fil så slipper du allt krångel: http://www.cpuid.com...onitor_1.28.zip

 

Starta HWmonitor, sedan startar du ett krävande program - och avläs vad som står på HWmonitor.

Kolumnen Value visar aktuellt värde och Min o Max talar för sig själva

Men även spänningarna visas, ifall det är något skumt med dessa.

 

Lägg upp en skärmbild på endast den rutan (dra upp rutan så allt kommer med), vad den visar:

Använd 'Fullständig editor' eller klicka på 'Skriv nytt inlägg i tråden' och sedan finns en knapp 'Bläddra' därefter navigerar du till den plats du har din fil och väljer 'Öppna' > därefter knappen under 'Bifoga denna fil'.

 

I menyn File > Save Monitorng data så kan du ju bifoga denna textfil detta i din nästa post.

 

Är det onormalt höga temperaturer på bla. CPU så se denna guide: Ta bort damm i en stationär dator

Särskilt om man har hund eller katt och datorn står på golvet kan mycket damm ansamlas inuti mellan kylflänsarna.

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej! Jag har inte installerat något nytt samt kör Windows 7 64. Där emot skall jag inom 2 minuter gradera upp datorn med vassare moderkort och CPU, sedan får vi se om felet kvarstår. Tack för uppmärksamheten så länge. Hör av mig om felet kvarstår. :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...