Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Uppdatering w10


kontakten

Rekommendera Poster

Jag får ständiga påminnelser att jag måste uppdatera w10 till senaste versionen. Jag har försökt flera ggr, men när den kommer till 98,99% får jag ett felmeddelande och sen börjar den om från noll. Nu har jag en ganska långsam uppkoppling, väntar på få in fiber i vinter. Kan uppkopplingen spela in? Funderar på att återställa till w 8.1 igen. Någon som har en ide?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad är det för felmeddelande? För jag uppdaterade två datorer i veckan och då laddade Windows ned uppdateringen först. Sen hälsade den att det fanns möjlighet att uppdatera. Jag uppdaterade. Det gick bra. Det tog en väldans tid, men det gick.

 

Så hela uppdateringen borde vara nedladdad redan.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...

Löste problemet med att återställa datorn till fabriksinställningarna, och kör nu win. 8.1. Är helnöjd, allt fungerar så mycket bättre. Win 10 har sina fördelar, men har krånglat till en del, tycker jag. Nu är jag i allafall nöjd vid Datorn.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja både kul att du är nöjd, men samtidigt trist att det inte fungerade med Windows 10 uppgradering.

I.o.f. Windows 8.1 har jag tvärtemot dom flesta alltid gillat, men i förlängningen så bör du gå över till Windows 10.

 

Jag tycker du bör köra Guide - SystemFileChecker (SFC) i felsäkert läge på Windows

Sedan starta om datorn.

 

Om du har ett antivirusprogram installerat, så bör du avaktivera detta eller helt enkelt avinstallera detta (ja det är bara temporärt).

Windows Defender inbyggda kommer att ta över.

Anledningen till att många Windows uppgraderingar misslyckas, är att Antivirus programmen känner av att det sker obskyra ändringar på rotnivå i Windows systemmappar och därför låser dessa kritiska filer.

En temporär avstängning eller Disable eller t.o.m. en avinstallation krävs ibland, för att Windows uppgradering skall kunna genomföras- och märk väl, en sådan kan ta tid, timmar och åter timmar och avbryt inte processen när den väl startat.
Mvh

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...