Just nu i M3-nätverket
Jump to content
Torparen

Koppla ihop datorn med mobilen

Recommended Posts

Nu är det så att jag har en fast taxa på mitt mobilabonnemang vilket innebär att jag får surfa och telefonera obegränsat.

Har därför funderingar på om jag kan koppla ihop datorn och mobilen (android) och på så sätt använda mobilnätet för uppkoppling mot datorn. Tacksam för tips

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är att mobilen fungerar som en trådlös router som datorn kan ansluta till (under förutsättning att datorn har ett trådlöst nätverkskort).

 

Det är ovanligt med fri datatrafik på mobilabonnemang så grattis till det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag far med osanning har ej fri surf sorry.Har två frågor; hur kan jsg se om datorn har nätverkskortn?

Vad är mobil hotspot?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mobil hotspot= Internetdelning. Du aktiverar den funktionen. På en iPhone heter det Internetdelning och ligger i inställningar och därefter några rader ned.

På en Androidtelefon är det lite svårare att hitta första gången för att aktivera detta. Någonstans vid Wifi och sedan tror jag det står MER någonstans därunder. Har man vält aktiverat detta så kan man via snabbmenyn på skärmen bara trycka igång funktionen där. Just nu minns jag inte vad det heter där. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Android (ungefär, skiljer mellan telefoner )

Inställningar->Trådlöst och nätverk->Mer->internetdelning och hotspot

Om du ansluter en USB-kabel mellan datorn och telefonen innan du går in i  "internetdelning och hotspot" så så kan du dela via USB-kabel också (iphone och android, inte Windows phone). Då krävs det inget nätverkskort i datorn (kan kräva lite tålamod innan frågan dyker upp på datorns skärm). Jag tror att det är beroende av vilken version av Windows du har också.

 

Det är lite "Testa och se om det funkar" som gäller. Principen är densamma i olika system men var du hittar inställningar och sätter kryssen skiljer sig åt.

Edited by MH_resurrected

Share this post


Link to post
Share on other sites

 hur kan jsg se om datorn har nätverkskortn?

Om datorn idag har en trådlös anslutning till internet så har den ett trådlöst nätverkskort. Annars kan man kolla i Enhetshanteraren vad det finns för nätverkskort. Om du inte kan tolka det som står där så skriv av eller bifoga en skärmdump.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×