Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Joman

Är mitt ljudkort sönder?

Rekommendera Poster

Alla mickar som jag kopplar in i mic utagen, får ett brus i backrunden. Dock får inte usb mickar det.

 

 

Vad ska jag göra?

Redigerad av Joman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej,

 

Vad har du för dator: fabrikat och modellbeteckning?

Om specialbygge: moderkortets fabrikat och modellbeteckning?

Operativsystem: Windows 7, 8 eller 10?

Hur mycket RAM- minne har du?

Grafikkort: fabrikat och modellbeteckning?

 

Om separat ljudkort: fabrikat och modellbeteckning?

Och i så fall vilken drivrutin: versions nr?

 

Det är mycket sällan ett ljudkort eller en inbyggd ljudkrets går sönder, såvida denna inte blivit överbelastad, men moderna moderkort och ljudkort har överbelastningsskydd.

 

Brus tyder kanske på att det är dålig kontakt, dåliga ledningar på din mic eller den elektriska kontakten på ljudingången på datorns ljudkort?

 

Kan också tyda på att du använder fel ljud så att säga på din dator.

Högerklicka på ljudikonen nere bredvid klockan > Inspelningsenheter > högerklicka på Mikrofon >  Egenskaper > fliken Nivåer > övre delen på max 50 och nedre delen "Mikrofonförstärkning" 0,0db" > nästa flik "Förbättringar" allt urbockat utom Direkt läge > Avancerat fliken skall allt vara ibockat.

 

Klicka Verkställ och Ok. Hur fungerar det nu?

Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kom på att på på mitt Asus Z97- Deluxe moderkort hade jag brus i högtalarna en gång, strax i början.
Felsökte och efter många om och men, kom jag fram till:

post-73434-0-65935000-1510435451.png

Ljudutgången den gröna hade ett visst överlapp av plast eller isolering framför, vilket gjorde att min kontakt inte kunde nå ända in och få kontakt med alla tre (L/R/E).

 

Efter att jag filat ned c:a 2/10mm av plasten eller nylonet på änden av ljudkontakten med en nagelfil hade jag perfekt ljud och inga konstigheter.

 

Jag undrar om det kan vara liknande hos dig, alltså att mic-pluggen (mot den rosa) inte får perfekt kontakt (mono)?

Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...