Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Högupplösta men små bilder tagna i en serie


Mikael63
 Share

Recommended Posts

Med risk för att jag skriver utan att ha tänkt klart: :blush:

 

I mitt jobb behöver jag ibland fotografera vissa detaljer. För att göra en begriplig jämförelse för gemene man skulle man kunna säga att jag ska dokumentera ett kylskåp, med innehåll. <- OBS! detta är alltså bara en jämförelse! ;)

 

Nåväl, jag börjar med att utesluta en metod jag prövat - att helt enkelt filma en lång sekvens av allt. Resultatet blir svårhanterligt.

 

Så till nuvarande metod.

Jag börjar med att ta några bilder av hela kylskåpet (ja, det är fortfarande bara en knepig jämförelse!) med dörren stängd och med dörren öppen. Sedan kanske jag tar ett par bilder av varje hylla. Därefter tar jag närbilder av motsvarande mjölkpaketet, av syltburken av termostaten osv.

 

Till detta använder jag min mobil och där appen ProCapture. Jag har inga andra inställningar än att jag har angivit en speciell mapp för bilder tagna med just den appen.

Jag låter Googles DriveSync automatiskt synkronisera bilderna till Drive och jag har på min jobbardator sett till att samma mapp synkas ner till en särskild app.

Funkar jättebra och bilderna blir bra.

 

MEN! - man kan ju ge sig attan på att man inte ser bäst före datum på mjölkpaket nr två. (ja, det är fortfarande samma knepiga jämförelse!). När jag fotograferade förflyttade jag kameran aningens för mycket från vänster till höger innan jag tog en bild.

 

Här skulle jag då ha behövt tagit en sekvens med bilder, ungefär som när jag filmar fast jag kan få en och en bild.

Ja, detta kan många appar, kanske även min ProCapture. Men då kan inte varje bild vara på 5 MB som nuvarande. Datatrafik och lagringsutrymmet tar stryk, antar jag.

Visst, jag kan säkerligen ändra på upplösningen men då tappar jag förmodligen "skärpan", jag behöver kunna läsa finstilt text.

Därför kanske själva storleken skulle ändras, alltså vad som linsen faktiskt kan se. = ytterligare en inställning..

 

Och då skulle jag behöva ändra tillbaks till annan upplösning osv. när jag ska ta "större" bilder.

 

Så då skulle det behövas en annan app som kan ta dessa bilder i sekvens, inzoomat, med bra "skärpa", små filer, sparat i en dedikerad mapp på mobilen.

 

Innan jag kastar mig ut i Google Play - vad har ni för spontana reflektioner över detta?

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...