Just nu i M3-nätverket
Jump to content
Sign in to follow this  
Nikita

ANSWERED Uppdatera Office 2007?

Recommended Posts

Nu slutar Microsoft med support och uppdatering av Office 2007. Frågan är då om man bör lyda deras rekommendation att uppdatera och prenumerera på den nya versionen. Vilka risker tar man? Känns bra om man skulle få synpunkter från neutrala personer. 

Edited by Nikita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Risken finns om du öppnar ett dokument som t ex innehåller skadliga macron. Sådana kan man ju få på mejl och det är ofta svårt att upptäcka att de mejlen kommer från någon annan än de uppges komma från, särskilt i en stressad situation som det t ex står i mejlet att din internet-anslutning kommer att stängas av om ett dygn om du inte svarar på frågorna i dokumentet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för svar. Jag är lågriskperson när det gäller att öppna misstänkta filer, men om det inte innebär några risker med själva uppdateringen så känns det som att det är bäst att göra det ändå. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om du inte vill betala för ett nytt Office-paket så kan du se om gratis LibreOffice räcker till för dig. LibreOffice klarar av de allra flesta Office-filer utmärkt, jag har inte haft något problem på flera år men jag vet att om man har Excel-filer med makron eller VBA är det inte säkert att det går.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  ×