Just nu i M3-nätverket
Jump to content
Sign in to follow this  
Mållgan

CC Cleaner - WebRoot-antivirus

Recommended Posts

CC Cleaner hackat.

https://thehackernews.com/2017/09/ccleaner-hacked-malware.html

Inget jag skulle installera.

Men man väljer själv

 

WebRoot verkar inte heller vara så bra

https://www.pcworld.com/article/3192307/security/webroot-deletes-windows-files-and-causes-serious-problems-for-users.html

 

vill man veta hur saker inte fungerar googla på

namnet på programmet + problems

tex

webroot problems

 

För övrigt finns det några säkra program ?

Det skulle vara något som inte behövt säkerhetsuppdateras på flera år i så fall ?

Eller ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det har nog hänt med alla antivirusprogram att de har falsklarmat och tagit bort någon fil som borde ha varit kvar så det kan man nog inte använda som utslagsgivande när man väljer antivirusprogram. Däremot kan man titta på välkända stora tester av antivirusprogram och sådana länkas det till i detta inlägg: https://eforum.idg.se/topic/223493-antivirusprogram-rapporter-och-tester/?do=findComment&comment=1112963

 

Webroots program var bra för ett antal år sen när det var en komplettering till ett antivirusprogram, så kallat antispionprogram eller anti-malware, men tappade mark när de skulle vara ett komplett antivirusprogram.

 

CCleaner är, som Pelle Penna skriver, välkänt och det är väldigt många som använder det utan att ha råkat ut för problem. Till skillnad från många andra städ- och optimeringsprogram är det försiktigt med vad det hittar och åtgärdar, dock ska man nog vara mer på sin vakt när man använder registerstädningsdelen av det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tycker fortfarande att CCleaner är bra, främst som informationskälla, och jag blev aldrig hackad eftersom jag har Windows Pro 64-bit. Webroot antivirus har inte jag heller hört talas om och det låter inte som något jag vill installera. Vad jag däremot har installerat är BDAntiransomware för mardrömmen nuförtiden är inte att få in något virus i datorn utan att få in en utpressningtrojan, dvs ransomware, som låser mina filer.

https://www.pcworld.com/article/3049179/security/free-bitdefender-tool-prevents-locky-other-ransomware-infections-for-now.html "The new Bitdefender tool takes advantage of these ransomware checks by making it appear as if computers are already infected with current variants of Locky, TeslaCrypt or CTB-Locker. This prevents those programs from infecting them again.

The downside is that the tool can only fool certain ransomware families and is not guaranteed to work indefinitely. Therefore, it’s best for users to take all the common precautions to prevent infections in the first place and to view the tool only as a last layer of defense that might save them in case everything else fails."

https://www.datormagazin.se/2016/programtips-bdantiransomware-1-0-11-26/
Systemkrav: Windows 10/Windows 8/Windows 7
Tillverkarens webbplats: http://www.bitdefender.com
Nedladdningslänk: http://download.bitdefender.com/am/cw/BDAntiRansomwareSetup.exe

http://www.techadvisor.co.uk/download/security/bitdefender-bdantiransomware-10211-3330715
https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.672807/ransomware
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  ×