Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Diskussionsforum vs grupper på Facebook


Skorpion76
 Share

Recommended Posts

När jag har ställt frågan om varför alla diskussionsforumen verkar ha dött ut får jag svaret att det är så fruktansvärt tråkigt att programmera i phpBB. Det är mycket möjligt att valmöjligheten inte är så stor, men jag ska erkänna att jag inte är särskilt duktig på programmering och framför allt är jag fullständigt usel på att skriva html-kod.
På ett annat nätverk har jag fått svaret att det bara är att gilla läget och helt enkelt acceptera fakta. Facebook är mycket större och lockar många fler användare. Självklart kommer jag inte ifrån att det är alldeles uppenbart, men jag kommer ändå inte ifrån att jag saknar diskussionsforumen. Det som man kan göra på Facebook är att gå med i olika grupper och det är bra på sitt sätt, men i en grupp kan man i stort sett bara diskutera en speciell fråga. Om man vill diskutera andra saker får man leta upp en annan grupp där den frågan diskuteras eller starta en egen beroende på att Facebook-gruperna saknar möjligheter att skapa olika kategorier. Det här gör att man till slut samlar på sig ett helt gäng olika grupper som man går med i.
Jag har också fått rådet att inte starta något eget diskussionsforum eftersom det redan finns s många, men var finns de? Nästan de enda forumen som finns kvar och som jag har hittat är Flashback, Familjeliv, Aspergerforum och Debatthuset. Vilka fler forum finns där man kan diskutera det mesta?

Link to comment
Share on other sites

Det enda diskussionsforum jag kommer på, förutom dem du redan nämnt, är Hamsterpaj men det forumet är det nog mest barn och ungdomar som skriver i:

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/
Annars så finns det en förteckning över de största svenska forumen här (med länk till dem så man kan kolla hur de verkar):
http://www.svenskaforum.com/

Edited by mbgtmari
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Det är verkligen synd att forumen försvinner mer och mer och får ge viks för alla olika sociala medier och diverse appar. Det är därför som jag känner att jag verkligen saknar dem!

Link to comment
Share on other sites

Många struntar nog i att tänkta på sin "privacy". Sedan har det dykt upp nya sätt att tjäna pengar på. Nämligen DATA. När det finns pengar att tjäna, vad gör man? Ju, man satsar mycket pengar i marknadsföringen..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Många struntar nog i att tänkta på sin "privacy". Sedan har det dykt upp nya sätt att tjäna pengar på. Nämligen DATA. När det finns pengar att tjäna, vad gör man? Ju, man satsar mycket pengar i marknadsföringen..

Vad har ett diskussionsforum med privacy att göra? Det förstår jag inte.

Link to comment
Share on other sites

Har inte F-book/Linkedin/snap och kommer inte skaffa det heller för behovet är noll.

 

Mitt privatliv skulle jag nog inte lägga ut till alla i ett forum med mitt namn/adress för att få en massa konstiga åsikter av många personer/troll som "vet bäst/tycker", utan man har det med de man känner och förmodligen litar på i en mindre sluten grupp.

 

Forum finns nästan för allt om man söker på de problem man ev. kan ha, som typ E-forum som handlar om datorer/teknik/program m.m. 

 

Detta hittar man nog inte om man söker på ett familje-forum/liknande som man behöver hjälp med datorer/bilar/byggråd även om en enstaka tråd kan finnas.

---------------------------------------------------------------------------

För de som varit i Thailand förr i tiden och även nu.

Lagt upp många bilder där själv för de som vill minnas tillbaka.

 

Finns många trådar om mycket där, vissa behöver man ju inte läsa som inte tillför något eller retar sig på, utan bättre att få råd om mat, trevliga ställen/hotell/stränder och sånt och strunta i råden om bästa h**-husen och annat liknade?

Thailand har inte så bra rykte för många men är fint för de som gillar värme/sol/bad och naturen/ställen/invånarna.

 

https://www.maipenrai.se/forum/

 

https://www.maipenrai.se/forum/topic/11332-gamla-thai-bilder-från-70-och-80-talet/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Create New...