Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
bood_67

Netgear Orbi - långsamt internet

Rekommendera Poster

bood_67

Hej. Jag har en uppsättning Neatgear Orbi hemma. Det mesta fungerar bra men nedhastigheten mot internet är långsam. Jag betalar för en 500/500 uppkoppling men får bara ca 150-200 ned. Upp är inga problem. Där är hastigheten den utlovade. Mäter jag direkt i fiberboxen blir hastigheten mycket bättre, drygt 400. Kopplar jag in datorn i routern istället blir hastigheten 150-200. Allt är mätt med Cat6 kablar. Trådlöst får jag ungefär samma hastighet, dvs 150.

 

Någon som vet varför routern "stryper" nedhastigheten och vad jag kan göra åt det?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Har du försökt kontakta Netgears support?

 

Har du någon länk till just din router-modell så man kan kolla specifikationen för den?

Utifall att den är för svag eller har för långsamma portar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Har du mätt nedhastigheten med flera datorer och när du gjort det varit säker på att ingen annan dator, mobil eller surfplatta använder internet samtidigt?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
bood_67

Tyvärr har jag bara en bärbar dator som jag kan ansluta direkt. De stationära blir ganska krångliga att försöka göra samma sak med.

 

När jag kopplar datorn direkt i routern kopplar jag ur alla andra kablar. Även om det skulle vara någon ansluten borde inte hastigheten sjunka från 400 till 150, tycker jag.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Det brukar gå att inaktivera det trådlösa nätverket i routrar så det kan vara bra att göra det för att veta att datorn är ensam användare.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Lissdell
På 2017-09-19 på 20:21, skrev bood_67:

Hej. Jag har en uppsättning Neatgear Orbi hemma. Det mesta fungerar bra men nedhastigheten mot internet är långsam. Jag betalar för en 500/500 uppkoppling men får bara ca 150-200 ned. Upp är inga problem. Där är hastigheten den utlovade. Mäter jag direkt i fiberboxen blir hastigheten mycket bättre, drygt 400. Kopplar jag in datorn i routern istället blir hastigheten 150-200. Allt är mätt med Cat6 kablar. Trådlöst får jag ungefär samma hastighet, dvs 150.

 

Någon som vet varför routern "stryper" nedhastigheten och vad jag kan göra åt det?

Hej många år har gått ser jag men testar ändå, lyckades du lösa problemet? Har själv bytt från bahnhof 250 till telia 500 och lyckas bara komma upp i runt 90, med bahnhoh så fick jag 250, från modem har jag 500

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu • Liknande Innehåll

  • DePhaz
   Av DePhaz
   God eftermiddag.
    
   Har funderat lite på fiber. Som jag nämnde i en tidigare tråd så borde jag skaffa fiber. Eller rättare sagt: jag borde teckna avtal med en leverantör av tjänster. Jag vill ju testa Bahnhof och de har fina erbjudanden. Men vilken hastighet ska det vara? Jag slösurfar ju bara och tittar på Youtube (numera i HD kvalitet). Funderar också på vilken utrustning som behövs. Enligt denna sida: http://fiber.rodstenen.se/Installationstips/installationstips.html kan en "mediaomvandlare" (IP only satte in en sådan) inte skicka ut signalen trådlöst utan då behövs en box. Ska man titta på tv (min tv antenn kommer att skrotas vid takarbeten) behövs en box. Det är en jäkla massa onödiga boxar som ska till allt. De kostar extra och kräver ett eluttag och sådana är min villa från 1962 inte tapetserade med. Finns det inget enklare sätt? 🤔( Och jag trodde att vi år 2020 skulle spara energi, inte fylla bostaden med el-förbrukare). 
  • ChuckNorris
   Av ChuckNorris
   Hej!
    
   Jag hade tidigare ADSL med Bahnhof innan jag för två år sen ungefär fick Telia Öppen Fiber indraget i villan. Om jag band mig till Telia i två år fick jag en hyfsad rabatt på kostnaden för själva fibern och det hoppade jag på. Den tiden är nu på väg att gå ut och jag har sagt upp Telia och tänkte byta till Bahnhof igen. Frågan är då vad för hårdvara jag skall ha på nätverket.
    
   Med ADSL hade jag den router Bahnhof skickade vars namn jag inte längre minns, men den brann upp av åskrelaterade orsaker och jag köpte en ny likadan. Efter ett tag bytte jag upp mig till en Asus RT-AC68U vilken gjorde jobbet utan anmärkning. När jag sen fick fibern använde jag den Telia skickade, men den skall nu skickas tillbaka och jag står inför ett val:
    
   1. Jag kan köpa den Bahnhof tycker man skall ha. Den vet jag inte så mycket om men det brukar vara billigast tänkbara som gör jobbet men inte mer.
   2. Använda min numer gamla RT-AC68U
   3. Köpa en ny och modern router, eller kanske rentav ett Mesh-system.
    
   Huset är en enplansvilla på 97 kvadrat plus cirka 40 kvadrat biyta (där hemmakontoret är, så där behöver jag ha täckning). Fibern kommer in i vardagsrummet ganska mitt i huset och på en hylla samsas router, nas, en raspberry pi, ett par usb-diskar (en inkopplad i routern, en annan i nas:en) och lite förlängningssladdar och annat jox. Vissa kvinnliga medlemmar av hushållet vill bli av med "alla fula sladdar" och det var då jag tänkte på ett mesh-system. Vad jag förstått har en mesh-enhet cirka 11 meters räckvidd, vilket KAN göra att det räcker med en enhet, men det blir nog lite snålt så två är nog att föredra Om jag har två kan jag ha den andra i kontoret och där ha de där fula sladdarna och alla enheter, så endast en fin liten router i vardagsrummet. När jag läst på om exempelvis Googles mesh-system och TP-Link Deco M4 Whole-Home Mesh WiFi System så har de uttag för två ethernetkablar. I beskrivningarna på Prisjakt står det dock 2 LAN-portar och 2 WAN-portar, betyder det att ett av dessa uttag kopplar jag in fibern i, och de övriga (1, 3 eller 5, beroende på om jag har 1, 2 eller 3 mesh-enheter) kan användas för att koppla in grejer? I så fall kan jag ha en mesh-enhet på kontoret och ha alla inkopplade grejer där.
    
   Utöver ovanstående har jag även en nätverksskrivare jag vill ha in i systemet. Tror min NAS har möjlighet att agera skrivarserver ifall det inte går, men jag har skrivaren trådlöst idag.
    
   Vad jag förstår kan man inte koppla in en usb-disk i en mesh-enhet, men jag klarar mig med att bara ha en i NAS:en. Det är en 4TB-disk som jag just köpt för att ersätta 1TB-disken som sitter i routern.
    
   Så, min fråga då... vad skall jag satsa på?
    
   Routern skall helst vara vit tydligen.
  • INeve
   Av INeve
   Bor i villaområde söder om Stockholm. Telia har 2016 dragit fiber hos oss som vi köpt in oss i (20 000:-) Nu erbjuder COM HEM oss att med sitt iTUXnät ta över denna fiber.
    
   De erbjuder oss också sin Bredbandstjänst, TV och IPtelefoni till lägre kostnad än Telias motsvarande. De har en aggressiv marknadsföring där de hävdar att iTux-nätet är mer öppet än Telia "öppen fiber"
    
   Någon här som har erfarenhet av detta??
  • Ceddan
   Av Ceddan
   Hej
   Jag har fått en ny leverantör på mitt fiber. Det jag hade tidigare var 100 / 10 och körde via mediaomvandlare in i powerline och in i elnätet och motsvarande powerline vid tv´n.
   Nu har jag ny media omvandlare, kraftigare router och ett wi-fi 230/95 (250/100). Nu fungera mina powerline väldigt dåligt.
   Installatörkillen pratade om luftbrygga. Utrustningen är Powerline Netgear XAV5622 500Mbit/sek
   Är det omöjligt att få en fungerande tv utan en massa kablar? Som sagt att jag har kört med powerline i 220v uttaget så jag har sluppit men massa kablar.
    
   mvh ceddan
  • dawwa50
   Av dawwa50
   Hej! 
    
   Jag har ett uttag i min lägenhet och har beställt fiber 100/100Mbit. Jag gjorde en felanmälan till min internetleverantör med tanke på att jag tycker att det uppstår problem rätt så ofta när jag kollar på videoklipp på YouTube. Jag skulle därför vilja få tips av er på vad jag skulle kunna testa. 
    
   Bredbandskollen
   Jag testade först att kontrollera anslutningen när den var direktkopplad till uttaget och fick då olika mätvärden. Ofta mellan 50-70 Mbit. Jag fick även en länk till en sida där jag gjorde test och då fick jag typ 94 Mbit, så då var det helt plötsligt inget fel på min anslutning enligt dem. Jag testade olika webbläsare och konstaterade att de visar rätt så olika och även om man mäter mot olika servrar. 
    
   PingPlotter
   Internetleverantören tipsade mig om att köra pingplotter för att komma vidare i felsökningen och jag gjorde det och fick ibland packetloss när jag hade kabeln mellan uttaget och min dator. Jag körde ping mot ping.sunet.se. När jag testat mot uttaget så testade jag även mot routern och då visade det sig att jag fick mycket packetloss på mitt eget ip-nummer och jag misstänkte då att det var min router som behövde bytas eller att det skulle kunna vara något med nätverkskabeln. 
    
   Nätverkskablar
   Jag har testat olika nätverkskablar, men undrar om det finns något program för att testa om kabeln blir för varm och då orsakar packetloss. Jag vet att man kan mäta en kabel i båda ändar för att se att alla trådar har kontakt, men vill vara säker på att det inte händer något om den av någon anledning skulle bli för varm. 
    
   Router
   När jag körde pingplotter, så fick jag mycket packetloss på min IP-adress (TP-Link WDR4300). Jag beslutade mig därför för att testa en annan router. Den här gången blev det pingplotter med 0,5 sekunders intervall mot en TP Link Archer C3200, men även den gav mig packetloss. Jag tänkte då att jag kanske haft otur och bytte den mot en likadan, men fick även då packetloss.
    
   TP-Link
   Jag chattade med TP-Link för att felsöka min gamla router och de gav mig tips på en del ändringar, men inget som gav det resultat jag önskade.
    
   Internetleverantörens fel?
   För att fortsätta felsöka, så valde jag att ändra inställningarna i pingplotter och nu till 1 sekunds intervall och då försvann packetloss nästan helt från min router och dök istället upp på andra platser.
    
   Mina egna enheter
   Jag har nu testat att pinga direkt till min dators IP och får då inte packetloss. Jag har även testat att pinga mot min nas och inte heller då får jag packetloss. Jag testade även att pinga till min routers ip och fick inte något packetloss då heller. Jag tycker därför att det är konstigt att jag får packetloss på min router när jag pingar mot ping.sunet.se. 
    
   Speedtest.net
   Jag fick tips av TP-link om speedtest.net och jag måste säga att den känns mer pålitlig med tanke på att den ser ut att mäta en längre period och få högre mätvärden. 
    
   YouTube
   Jag skapade mig en lista på länkar med problem på videoklipp i 1920x1080p. När jag spelade upp de utvalda klippen, så spelas klippet upp, stannar, spelar vidare, stannar ... Jag läste senare på ett forum att om man inaktiverar "maskinvaruacceleration" i Chrome, så slipper man de problemen. Det gjorde att videoklippen nu inte stannar. Jag hade även testat andra webbläsare, men en gav mig bara svart bild och ljud. En annan både ljud och bild, men de stämde inte med varandra. 
    
   Jag är tacksam för alla tips jag kan få i felsökningen. Gärna program som kan göra olika typer av mätningar. 
 • Senaste som Tittar

  Inga registrerade medlemmar är inne på denna sida.

 • Obesvarade ämnen

 • Nya ämnen

 • Aktuella jobb

  Alla lediga jobb
×
×
 • Skapa nytt...