Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Aktiviteten på eforum har gått ned - vad blir den nya plattformen?


Guest
 Share

Recommended Posts

Jag tycker att aktiviteten på eforum har gått ned kraftfullt de senaste 1-2 åren, dvs. kanske sedan 2015-2016, och det gäller andra nätforum också (om de ens finns kvar och inte är helt enkelt nedlagda). Exempelvis har ingen postat på temat ljudkort sedan februari (7 månader), SQL server (flera år), i webbutveckling är flera av ämnesindelningarna inaktiva sedan 2016 eller tidigare, och i de ämnen där folk postat så är aktiviteten i alla fall också lägre, det är helt enkelt färre aktiva användare kvar. (Jag räknar inte ens mig själv som aktiv användare längre, utan planerar att sluta läsa här.) Har alla diskussioner och informationsutbyten flyttat över till Facebook-grupper? Eller Twitter? Något annat, Snapchat kanske? Vad blir de nya formerna för eforum i framtiden (dvs. om 0-2 år)? Finns det några Facebook-grupper som är värda att läsa (denna fråga pga. att sökfunktionen på Facebook märkligt nog fortfarande inte är något vidare träffsäker.) Ingen idé att klamra sig fast vid ett upplägg för detta eforum som i mina ögon helt klart har sin framtid bakom sig, tänker jag. Att göra mer reklam för eforum i tex telefonappen verkar inte heller ha någon relevans eller ge någon märkbar effekt. Istället gäller det som användare att leta upp de nya plattformar där information och diskussioner finns (om dessa finns) och det vore intressant att läsa mer om detta, antingen här eller i en regelrätt PC för Alla-artikel.

Link to comment
Share on other sites

Kan bara hålla med. Som utvecklare (SQL och web) finns det andra sidor som enbart vänder sig till utvecklare och det är där jag håller till numera. Kollar här ibland, men är betydligt mindre aktiv än för 3-4 år sedan. När jag började på Eforum (en massa år sedan) var det riktigt bra och man kunde både få hjälp av och hjälpa andra utvecklare. Nu känns det som att här inte finns några utvecklare kvar alls. 

Link to comment
Share on other sites

Har märkt det också.

 

Generellt kan jag se att många forum har tappat mycket "snack" de sista åren, men beror nog på Facebook och andra sociala medierna tror jag.

 

Folk har tröttnat på att vara med överallt och läsa allt mellan himmel och jord 24/7, och framförallt kommentera/svara på något om det inte gynnar dom själva.

 

Informationen dränker det viktiga flödet med oftast trams och annat, bara se Aftonblaskan/exp. Som spyr ut något som de hittat på tuben eller annat som de flesta redan sett på das bok.

 

Och att bara se var näsan är när man är ute, nästan fastsvetsad i glaset/örat på mobilen överallt.

 

Jag har inte f-book och kommer inte att skaffa den heller, finns bättre info här och andra sajter.

 

Reklam tittar jag inte ens på, byter kanal eller ignorerar det helt, det jag vill ha söker jag på/efter.

 

Bara mitt timglas till svar.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Aktiviteten på Eforum har gått ner år för år sen ungefär 2003 (tror det var då det var som högst). Då var det många som skaffade sin första dator och inte hade några i bekantskapskretsen som hade någon datorvana, vilket gjorde att många hemanvändare sökte sig till Eforum och många andra forum. Sedan dess har kunskapen om datorer spridit sig och samtidigt har nya Windows-versioner kommit som kraftigt har förenklat användandet, t ex är det inte längre svårt att få till ett lokalt nätverk hemma.

 

Under åren har också många specialiserade webbplatser kommit upp, några tog upp särskilda forum för webbutvecklare men samma sak gäller ju även foton och filmer.

 

För ungefär 5 år sen startade Microsoft upp den svenskspråkiga delen av Microsoft Community (som vänder sig till hemanvändare) och det ledde till att många hemanvändare sökte sig dit med sina frågor i stället för till Eforum och Allt om Windows.

 

När det gäller framtiden har jag ingen aning om vad IDG planerar.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ja, jag går nog ur nu (30 mars 2018). Loggade in här bara för att kontrollera om mitt konto fanns kvar, apropå att jag idag läste att det ser ut som om man inom ska vara redo att kunna presentera 5 års historik över aktivitet på sociala medier, och då räknas väl även detta forum. Ju färre forum och plattformar man är med på, desto lättare blir det att hålla reda på dem.

Link to comment
Share on other sites

Det verkar inte vara möjligt att radera sitt konto, men jag skrev till IDG och hoppas på det bästa. De har en särskild epostadress man kan skriva till om man vill att sina personuppgifter ska tas bort.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Skorpion76

Det tycker jag är enormt tråkigt eftersom jag saknar dessa forum. Facebook tar över allt mer och det är väldigt synd eftersom dessa forum är så oerhört bra och väldigt roliga att hänga på. Visserligen finns det möjlighet att skapa grupper på Facebook och det är bra för dem som gillar det, men där finns inte möjligheten att skapa diskussioner i olika kategorier som på ett sådant här forum. Det är därför som jag tycker så mycket bättre om dessa forum. 

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...