Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Skriva ut fyra A6 på en A4


Elle

Rekommendera Poster

Hej

 

Jag är nybörjare på InDesign och ska skapa konferens-badges med fram och baksida. Jag vill ha dem i A6-format och tänker då att jag borde kunna trycka fyra stycken på en A4. 

Nu undrar jag vilket som är det smidigast sättet att göra detta på. Jag behöver 200 badges (200 framsidor och 200 baksidor). 

 

Är det att i InDesign direkt jobba med en A4 som jag delar upp i fyra rutor, eller ska jag skapa en A6 som jag sedan duplicerar på något sätt? Varje framsida ska vara unik i och med att namnet ska ändras på varje badge.

 

Hur löser jag detta på bästa sätt?

Tacksam för svar!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu har jag inte riktigt pysslat med layout och sånt sen jag gick på gymnasiet. Och det var innan indesign kom ut, det var PageMaker och QuarkXpress som gällde.

 

Men du kommer antagligen vilja ha lite marginaler mellan dina badges och rent matematiskt så kommer du nog inte få det om du skapar ett A6-ark och duplicerar. Det bästa är kanske att sätta upp ett A4 och lägga ut fyra stycken rutor som matchar dina badges så nära det går. Då har du lite utrymme att manövrera på för tryck och beskärning.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 veckor senare...

Om du skriver ut själv kan du använda Efterbehandling->N-upp för att få 4 st A6 på en A4.  Du får nog justera marginalerna i dokumentet och utskriften så att det blir jämna delar.

Om du låter ett tryckeri skriva ut åt dig kan de hjälpa till med att dela upp dokumentet.

Sk%C3%A4rmklipp%202017-09-25%2008.35.40.

Det kan se olika ut i skrivarinställningarna beroende på vilken skrivare du har.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...