Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
roniii

Windows 10, skärm svart 2min efter uppstart av spel

Rekommendera Poster

Tjena gubbar,

 

Ny här på forumet och skulle behöva er hjälp lite. Ville inte starta en ny tråd för problemet men hittade inte riktigt rätt i sökande av trådar med liknande problem, så mod får gärna flytta tråden eller hänvisa mig vidare.

 

Men så här ligger det till. Några sektorer på min gamla hårddisk hade gått sönder så bytte ut den mot en ny och passade på att uppgradera mig till Windows 10 från 8.1. Efter att ha fixat lite så tänkte jag det var dags att dra igång Hoi4 och spela lite, men 2 minuter in i spelet blir skärmen svart och det händer absolut ingenting förutom att det står "no signal" innan det blir hel svart. Jag kopplar ur hdmi sladden och sätter på den igen men då står där "no signal", igen. Blir helt galen på detta... Detta gäller inte bara Hoi4 utan även när jag försöker spela andra spel.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Välkommen till forumet.

 

Kan vara värmeproblem som stoppar upp.

 

Är det en stationär burk med separat grafikkort?

Hade du samma problem med 8.1 ?

 

Ladda ner detta program och kolla tempen innan du spelar för att se.

 

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

 

Kan vara dammproblem med processorn eller grafikkortet?

 

Prova detta innan vi går vidare.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej, och välkommen till Eforum.

 

"no signal" betyder att bildskärmen inte får någon signal från grafikkortet.

Detta är a och o. Den känner helt enkelt inte av någon grafiksignal från grafikkortet.

 

Prova med att byta grafikport på grafikkortet.

prova med att byta bildskärms-kabel

prova med att byta från HDMI till DVI-kabel

 

Och givetvis kontrollera noga att anslutningarna är korrekt indragna och där kopplar du ur i båda ändar, sedan kopplar in igen, ruckar lite på kontakterna, trycker till och skruvar åt.

Ja - jag har varit med om detta, just att anslutningarna inte varit helt korrekta och fått göra om - med exakt samma meddelande på skärmen.

Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Glömde skriva tidigare om det är en stationär dator så kan nätaggregatet vara dåligt och orkar inte driva ditt grafikkort när det får jobba lite mer i spel.

 

Om du kan byta/låna till ett annat med högre watt och har kunskaper så kan det vara värt ett försök.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag hade faktiskt nu när jag tänker efter en DVI kabel för länge sedan, som själva stiften i ena änden inte var enligt standard, alltså dom satt nån mm för långt bak och därmed när jag kopplade in kontakten i grafikporten så nådde inte vissa av kontaktstiften ända in och det blev "no signal".

 

Detta löste jag då genom att öppna chassit, lossa på skruvarna (2 st.) bak på grafikkortet så detta kunde vickas lite i sidled, monterade kontakten och kände att den klev in bättre än innan, skruvade åt kontakten, sedan skruvade tillbaks skruvarna till grafikkortet. inga problem.

Så visst kan det vara värt att testa enligt vad jag skrev ovan.

Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×