Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Brobyggnation


Rekommendera Poster

Vi ser ofta hisnande bilder/videon på bl a Youtube långa gångbroar som förbinder 2 punkter på vardera sidan av djupa raviner i otillgängliga bergs- och alpområden.. Nyligen har en  modern sådan bro färdigställts i Schweiz. Hur går det till att bygga dylika övergångar? En del kan vara så rangliga över verkliga djup att en kan nästan kräkas att enbart se bild på dem.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tja, enklaste lösningen är att på något vis få över en initial bärlina och sedan dra över de kraftigare kablarna över denna, på dessa hänga en rudimentär arbetsbro.

 

Inte så olikt denna lite enklare skapelse

men givetvis med lite mer säkerhetsutrustning.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack - ja här går det lite enklare kanske även om huvudprinciperna bör vara desamma oavsett djup. Men jag tänker bl a på gamla munkar i Asien och indianer i Anderna för många år sen. De kanske t ex för utprovning av bärkraft och rankighet fångade in en del fiender som fick provgå.. :blink:

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

De gamla historiska kulturernas byggnationer är ibland dolda i historiens dimmor, hur kunde de veta att det skulle hålla? Det är otroligt hur de kunde bygga en del saker på den tiden.

Mycket handlar nog om nedärvd kunskap, vetskap om saker och tings hållbarhet och praktiska test.

 

vad gäller brobyggarteknik idag finns det alla möjliga metoder. Sök och titta på youtube så hittar du många olika metoder. Hängbroar med enorma pelare, broar med bärkraft i fackverket där de skjuter nya delar framför sig tills de möts på mitten... ja det finns alltd.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...