Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Doom till Linux!


DePhaz

Rekommendera Poster

Jag satt och tittade på Nostalgia Nerd (Youtube) i går. Doom är ju ett klassiskt spel som brukar finnas med när han talar om spel. Jag kör ju Ubuntu men eftersom det finns kopior av spelet så gick jag in i Programcentrale och sökte. Jodå, det fanns ett spel som hette Freedoom. Det är inte lika fint som "vanliga" Doom men det är likartat. På plussidan är musiken lite trevligare och fusken fungerar i denna version också. På minussidan återställs inte skärmen när jag avslutar så jag måste göra en omstart. Men men.

 

Edit: Det fanns tydligen ett par varianter till. Ursäkta mig...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Bl.a. Doom II kan spelas i princip vilken webbläsare och operativsystem som helst och det sker via MS DOS-emulator på sajten och ingen installation på egna datorn behöver göras.

Gratis att spela: https://classicreload.com/doom-ii-hell-on-earth.html

Esc tangenten används för att ta sig ur det dos-emulerade fönstret och att komma tillbaka in så klickar man med musen i fönstret igen. Går tydligen att växla till fullskärm, men har ej testat detta kan bli grynigt kanske?

 

Förövrigt finns en uppsjö av gamla MS-Dos spel på den sajten som kan spelas.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag tittade på det men tyckte det kändes väldigt segt. Nå, maskinen är lite svag på minnes sidan, vi får skylla på det. Det är ju trots allt OS+webbläsare+spel som ska köras. Tack för tipset i alla fall.  :)

 

Edit: Onödig följdfråga borttagen. Fixade det. Fastnade på annan bana istället...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...