Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Netgear Ready NAS RN102


bgjo

Rekommendera Poster

Hej,

Har problem med att logga in på en Netgear Ready NAS RN102. Denna har en fast IP-adress i det lokala nätverket. Problemet har funnits sedan den var ny omkring 2014(?). Det är inga problem att nå mapparna via utforskaren, utan enbart när jag skall logga in på den och konfigurera etc. Vid inloggning erhålls meddelande om att webbsidan inte är säker enligt bifogade filer. Har alltid valt att gå vidare genom att peka på "Fortsätt till webbsidan (not recommended)" längst ned på bilden, men får då meddelande om certifikatfel. Använder Windows 10 Pro och webbläsaren MS Edge vid inloggningen. Har även provat med Googles  Chrome men får motsvarande felmeddelande i denna. Någon som kan hjälpa mig med detta? (Hoppas skärmklippen jag bifogat kommer med). /bgjo

 

(Redigerat: Fick tydligen inte med båda bilderna så gör ett nytt försök här. /bgjo)

post-72308-0-27920700-1496592759_thumb.png

post-72308-0-06794600-1496594009_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du faktiskt litar på din NAS, vilket verkar som du borde kunna göra då det är din NAS på ditt nätverk, så borde du kunna göra något i stil med att logga in på den med Internet Explorer.

 

Klicka in dig på sidan förbi felmeddelandet.

 

I adressfältet, längst till höger så borde du ha ett hänglås, kanske överkryssat? Klicka på det och längst ned i popuppen så borde du ha Visa certifikat. Klicka på Visa certifikat.

 

I dialogen som dyker upp så borde du ha en knapp som heter Installera certifikat. Klicka på den.

 

Jag tror det ska lösa ditt bekymmer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej,
Är osäker på vad jag egentligen sysslar med. När jag testade med IE som du föreslog kom jag direkt in efter att ha loggat på. Enda varningen var i inloggningsrutan (se bif. bild) där det påpekades att autentiseringen skickades via en anslutning som inte är säker. Vet inte riktigt vad denna varning innebär, men eftersom nätverket är lokalt så tror jag inte det är någon större fara.

Observerade efter inloggningen att det sist i adressfältet var tillagt "/admin" efter IP-adressen och provade då att logga in med denna adress i MS Edge, vilket också visade sig gå bra.

Har sedan en längre tid (Windows 10) enbart använt mig av MS Edge, så det är möjligt att det fungerat tidigare med IE men att jag glömt bort det. Vill tacka för dina synpunkter utan vilka jag förmodligen inte lyckats lösa problemet. /bgjo 

 

post-72308-0-47288200-1496650597.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...