Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gör om en bild till 1400x1400 PX


Dag Erlandsson

Rekommendera Poster

Dag Erlandsson

Finns det något enkelt program gärna online som man kan lägga in en befintlig bild på säg 1600x900 och "förvandla" den till 1400x1400?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Drar du ut och trycker ihop till de måtten så blir ju bilden förvrängd. Känner inte till online funktioner men FastStone image viewer har resize funktion.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pelle Penna

Du måste ju beskära bilden så att den blir rektangulär, precis som Hanki skriver. Det kan du göra i windows egna program.

Fast stone image är gratis och behöver inte installeras utan körs direkt från ex. skrivbordet

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 year later...

Har använt ett fotoredigerings program på nätet för att göra vissa redigeringar när jag inte haft tillgång till Photoshop. Visst det syns lite reklam men det rätt så likt Photoshop om man inte har det kan jag rekommendera det.

pixlr.com

Man kan ställa in den upplösning man vill ha i meny valet bild > bildstorlek. Eller så väljer man att använda sig av beskärningsverktyget och ställer in upplösningen där och sedan "ritar man" upp en bild på bilden som man vill ha beskuren. Man kommer att se hur den slutgiltiga bilden kommer att se ut typ"live". Kan till och med flytta rutan så att man får med det viktigaste man vill ha.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Hej!

Du kan ladda ner gimp vilket är ett gratis fotoredigerings program.

Därefter så högerklickar du på bilden och väljer " öppna med > Gimp"

Sedan så väljer du " Bild" på baren längst upp till vänster och väljer " Skala bild",  sen skriver du bara in upplösningen som du vill ha väljer" Skala" och sen "Arkiv > Exportera" och välj fil format.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...