Just nu i M3-nätverket
Jump to content
Jmle

Uppstartsproblem Asus all-in-one 2702

Recommended Posts

När jag skulle starta upp datorn en morgon så vägrade den. Det som kommer upp på skärmen är Asus loggan men sen slocknar den bara.Kan inte gå in i bios. Kör Windows 8.1. Fick tips från Asus att man kunde ladda hem ett startprogram på en annan dstor, men det gick inte heller. Jag behöver 64 bitars programmet men datorn jag tankat hem det till kör 32 bitars. Vad gör jag? Några som har några tips?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej och välkommen till Eforum.

 

Prova detta: https://www.asus.com/us/support/FAQ/1013074/

Du trycker och håller in strömknappen i minst 4 sek. för att datorn skall kunna göra en fullständig nedstängning.

När du sedan startar upp den igen var uppmärksam när Asus logga visas på bildskärmen, om det går att komma in i Windows RE (Recovery environment) alltså Windows återställningsmeny.

 

Väl där skall du välja 'Felsök' > Avancerade alternativ > Startinställningar > Starta om > sedan Startinställningar och tryck 4 för att aktivera felsäkert läge > datorn kommer kanske att starta om > högerklicka på Start > välj 'Kör Kommandotolken (Administratör)' >

Skriv i Kommandotolken sfc /scannow och tryck Enter.

 

Om Windows skulle starta upp normalt skulle jag i alla fall råda att köra:

högerklicka på Start > välj 'Kör Kommandotolken (Administratör)' > Skriv i Kommandotolken sfc /scannow och tryck Enter.

Se också detta: Guide - SystemFileChecker (SFC) i felsäkert läge på Windows

Mvh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har gjort som du sa men det händer ändå inget. Det kan inte vara så att det är något fel på strömsladden så den inte får tillräckligt med ström?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har gjort som du sa men det händer ändå inget. Det kan inte vara så att det är något fel på strömsladden så den inte får tillräckligt med ström?

Byta strömsladd borde i så fall lösa problemet.

Men om det inte hjälper med ny strömsladd så kan ju en möjlighet vara att nätdelen i datorn skadats / gått sönder så den inte orkar mer än någon sekund. 

Det kan också vara fel på grafikdelen.

Jag förmodar att du inte längre har någon garanti (För har du garanti så lämna in den för reparation)

Och har du ingen garanti finns alternativen

lämna in för reparation

lämna till datoråtervinningen på närmsta återvinningscentral

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är ju så precis att hyresavtalet gått ut 31/3. Kanske man kan ta det på hemförsäkringen. Den har ju visserligen varit glapp på startknappen förut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matas Asus all-in-one 2702 med en strömsladd / elkabel som du dragit till ett 230 Volt uttag i väggen ? 

I så fall kan du prova som du redan föreslagit att byta strömsladd / elkabel.

Du kan också prova om säkring i lägenheten / husets elcentral är hel genom att se om en lampa går att tända ansluten till samma eluttag.

Har du matning med 230V direkt med en strömsladd till datorn, ja då tror jag på Cecilias förslag att nätaggregatet gått sönder i datorn.

 

Är det så att Asus all-in-one 2702 matas från ett nätaggregat dvs en liten svart låda ansluten till 230Volt och sedan en sladd från den svarta lådan till 

Asus all-in-one då finns ju möjligheten att felet ligger i "den lilla svarta lådan" och då har Kjell&Co

vad dom kallar Datorladdare omväxlande med Nätaggregat i sin katalog (enbart Datorladdare på hemsidan vad jag kunnat se)

kanske något som kan lösa problemet. OBS, dom finns för olika spänningar så det gäller veta vad man kopplar in.

Exempel enbart

https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/laptop-tillbehor/laddare/laptop-laddare/datorladdare-19-v-90-w-5-5x2-5-mm-p44821

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu har testat strömsladden men är inget fel på. Det är inte så att det kanske sitter en säkring på nätagg soom kan ha gått sönder?

Edited by Jmle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är som Michael säger, har råkat ut för det många ggr. med stationära datorer.

 

Det man kan göra är att seriekoppla 2 st 55 watts billampor och se att de lyser eller glöder kraftigt(om man har lite kunskap om ellära).

 

Tänk på att det din svarta klump är på minst 150watt enligt spec. av din dator.

Den kan dra uppåt 180 watt i driftläge.

Om man söker på denna nätadapter till Asusen(finns ju flera modeller av denna all-in-one).

Så den från kjell eller biltema är inte lämplig, dom är för klena.

 

Men det kan ju vara något fel på din Asus, inte adaptern?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×