Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ångrar slängd bild på SD-kortet


torpet12

Rekommendera Poster

Det finns olika recovery program.

Är det mindre än 2 GB så fungerar gratisversionen av Easeus http://www.easeus.com/data-recovery-software/

Jag fick med ett Lexar minneskort deras eget som även kan köpas för 33$ tror jag det var.

Dessa båda har jag testat med bra resultat.

Annars antar jag att söka på memory card recovery kan du även hitta andra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ur askan i elden?

Installerade Remo Remover Tool men fick inget att hända. Försökte då att på olika sätt avinstallera men får hela tiden svaret:  Windows cannot access...osv.

 

Har jag blivit blåst och kan vänta mig allehanda bekymmer nu. Ångrar detta förstås och ber om råd. All hjälp mycket värdefull.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pröva med en systemåterställning till innan installationen av det där Remo-programmet men vänta med det tills du har uttömt möjligheten med andra program som kan rädda filer, men välj nu välkända program med bra betyg i stället för något okänt.

 

Förutom Easus program så har t ex Recuva ett välkänt filräddningsprogram även om jag inte vet om det fungerar på SD-kort.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pelle Penna

Om du inte lyckas med systemåterställning osv, så prova att installera om programmet och sedan prova att avinstallera igen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jaha ja, nu har jag försökt systemåterställa från tre olika datum utan att lyckas. Med själva återställningen alltså. Jag har aldrig behövt göra detta tidigare med denna dator som bara är ett halvår gammal. Vad göra? Den förlorade bilden är inte längre prio ett. Skall jag flytta återställningsproblemet till ett annat forum?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är väl inget egentligt problem med att ett program inte går att avinstallera, men Remo har support via "ticket"/mejl och chatt: http://www.remosoftware.com/support

 

Du kan försöka med en systemåterställning i felsäkert läge men gör då först en ny systemåterställningspunkt själv eftersom det inte görs automatiskt i felsäkert läge.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Felsäkert läge? Om man under Settings/System skriver in "restore" så kan man välja bl.a. Create a restore point. Då kommer System Properties upp och man kan här välja System Restore men också Configure eller Create. Under Create kan man välja tidpunkt själv. Är detta som är felsäkert? Lätt för den fåkunnige att gå vilse här.

 

Datorn är inställd för svenskt språk men allt det tekniska är likafullt på engelska. Normalt?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Så vitt jag vet borde du få i stort sett allt, inklusive appen Inställningar, om du har sett till att installera svenskt språkpaket.

Se https://support.hp.com/se-sv/document/c04936397

 

Starta i felsäkert läge: https://support.microsoft.com/sv-se/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

 

"Create a restore point" = "skapa en återställningspunkt"

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

r-undelete funkar helt utmärkt. Gjenuprättade ett SD kort denna veckan med deras gratisprogram (R-undelete home).

 

r-undelete.com . Deras fullversion är ockå otroligt bra. Har genuprättat 2 TB Hårdisk med detta programmet, och kan även genuprätta bilder som har blivit slättat och sen överskriven flera gånger. Den kostar ca 70 dollar och är mycket enkel att använda. Även Hårdiskar där filsystemet har blivit sönder kan genuprättas.


http://www.r-undelete.com/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Upptäckte att Remo Recovers mapp med underfiler inte längre är tillgängliga då man klickar på dem i menyraden till vänster. Jag gissar att jag fått bort själva programmet men att ikonerna blev kvar.

 

Programmet går heller inte att hitta i programlistan för borttagning eller vid annan sökning. Lite fult med lite gamla programrester men jag kan leva med det.

 

Tack för råd. Även om man inte, trots dessa, lyckas lösa problemen fullt ut så får man nya insikter och sån't är alltid trevligt.

 

En annan sak – eftersom jag brukar välja att följa mina trådar så får jag meddelande om nya inlägg. Man får då en direktlänk till tråden. Denna fungerar bara om jag kör IE i stället för Edge.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pelle Penna

Nu skriver jag detta i Edge som en test och har markerat bevakning så får jag se.

I övrigt så blev Edge fruktansvärt seg efter uppdateringen. Om jag använder Opera eller Chroms så öppnas sidorna direkt, men här i Edga kan det ta ett tiotal sekunder

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...