Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Försök till intrång?


Okunnig och frågvis

Recommended Posts

Okunnig och frågvis

Hej

 

Jag fick i förra veckan ett mail med rubriken "PDF-faktura" från Signe Hansson med e-postadress i Danmark ...dk. Idag kom ett mail med rubriken "Se din faktura" från Agnes Karlsson med e-postadress i Holland ...nl. Med mailen var det en bilaga bifogad. Jag raderade mailen utan att öppna bilagan.

 

Har någon fått något liknande?

Link to comment
Share on other sites

Ja och det har nog de flesta fått. Glöm inte att markera och anmäla varje sådant mejl som skräppost innan du raderar det från, i mitt fall papperskorgen, där det hamnar efter anmälan!

 

Det gjorde jag nyss efter att ha fått detta i mitt E-postkonto hos Tele2:

post-55300-0-15896800-1490141047_thumb.png

 

Läs också det senaste som PC för Alla skrivit om skräppost:
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.668612/sakerhet-virus-spam/sida/3/skrapposten

Link to comment
Share on other sites

Det förekommer den där typen av mejl där det dessutom bara ser ut som att det är en pdf-bilaga, men i själva verket är det ett litet program med virus. Ofta är det "posten" eller "skatteverket" eller någon annan så att säga betrodd avsändares namn som figurerar i sammanhanget. 

Link to comment
Share on other sites

Jag har ett Telia-konto som andrakonto, och där har jag satt upp en 'regel' som säger att alla mejl vars avsändare finns i adressboken går till inkorgen, om de har domän.se och har (det av Telia ditklistrade) [suspected Spam] så går de istället till skräpposten. Alla mejl som kommer från domän .se och som återstår sedan man kört förra testet, går till inkorgen. Alla utländska domäner går i skräpposten direkt, för jag väntar inte några mejl från utländska adresser som INTE finns i min adressbok (eller kan läggas till allt eftersom behov uppstår). 

 

Jag kanske kan meddela framöver hur det fungerade. Anledningen till regeln är att jag under en tid fick så sjukt mycket spam på mitt Telia-konto så att jag fick byta till en annan leverantör. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...