Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rekommendera Poster

Ja den kommer att bli bra för det du vill göra, ja även för den som skall spela trots något input lag är det en bra bildskärm till ett bra pris.

Räcker 23,8" storlek eller vill du kanske ha en på 27"?

 

Bildskärmen med upplösning på 1920x1080 bildpunkter har AH-IPS med Led belysning så den borde ha skarpa kontraster och färger, vara klar och tydlig framför allt när man skall arbeta med text, men även att visa bilder och filmer på.

Den är slimmad, alltså tunn och med smala kanter runtom, ser väldigt trevlig ut fast den saknar möjlighet att justera höjd, men till det priset är det nog kanske svårt att hitta en som är bättre än denna.

 

Det finns endast HDMI samt VGA kontakter på den. Har du sådan kabel? Annars finns adapter mellan tex. HDMI på bildskärmen till DVI på grafikkortet att köpa på butiken du beställer från eller på Kjell & Company.

 

Bäst är att läsa en seriös test och här är en sådan genomgående test där den fått bra betyg: https://pcmonitors.info/reviews/aoc-i2481fxh/

Du kan även se på bilder samt en video från den testsajten.

 

För den som vill ha det där "lilla extra" när det gäller HDMI-anslutning och med ett nVidia eller AMD grafikkort på datorn så se detta tips från samma testsajt:
Correcting HDMI Colour on Nvidia and AMD GPUs (gäller oavsett om du skulle ha annan bildskärm med HDMI-anslutning).

When you open Nvidia Control panel you’ll see a drop-down menu option called ‘Output dynamic range’. This is set to ‘Limited’ by default, so simply set this to ‘Full’ and press ‘Apply’. Further details on this and other methods to correct the colour signal (including for AMD GPU users) can be found in our article on the topic.

 

Slutorden från testen av denna:

But what about the performance? Well this was quite decent overall, in a word or two. The AH-IPS panel provided consistent colours, although appropriate richness (and gamma tracking) required the intervention of an ICC profile. The colour balance of our unit was excellent straight from the box, though, which was certainly nice to see.

The contrast performance was much as we’d expect from the panel type. Static contrast was about as good as we’ve seen from such a panel, but there was the usual ‘IPS glow’ that ate away at some of the peripheral detail. One peculiarity that we observed was the presence of faint vertical interlacing patterns on certain shades – blues, yellows and oranges in particular. This isn’t something everyone will notice or be bothered by, but an interesting thing to observe. The responsiveness of the monitor was pleasing for a 60Hz model, with very little input lag and fairly well-tuned pixel responsiveness.

There was a bit of overshoot in places, but this was rather light and unobtrusive really.

The contrast performance was very much as expected from a modern IPS panel, fairly good but with the usual ‘IPS glow’. There was also a little bit of extra detail lost due to the gamma behaviour of the monitor, but nothing substantial. Responsiveness was also pleasing overall, especially from a pixel responsiveness perspective where there were no real weaknesses for a 60Hz monitor. The input lag moderate, which may put some off but shouldn’t deter most users.

All in all this was a solid monitor with pleasing performance and an even more pleasing price tag – one that’s well worth the money.

Men se även plus och minus längst ned på den sidan.

 

:thumbsup:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för denna utförliga information, det blir till att köpa denna skärm! 

 

:thumbsup:  :thumbsup:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu • Liknande Innehåll

  • Av martinboii
   Hej och hjälp
    
   Har en stationär dator här hemma (HP) med tillhörande skärm 24'' också HP (köptes som paket).
   Den här datorn har precis fått ett ny installering av Win 10 då förra installationen av Hp's egna hittepå kraschade.
   Men nu vid uppstart så visas skrivbordet trippelt på samma skärm och har väldigt blurrig skärpa. Och jag hittar ej någon bot
   mot detta, så hjälp? vet någon? Kolla bifogad bild på spektaklet.
    

  • Av Mahat
   Inledning
   Jag skall införskaffa mig en gaming skärm till min dator som passar till mitt grafikkort ''ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming''. Vad jag har i tanke skulle vara en skärm till ett maxpris på 7000 kr, jag vill inte ha en böjd bildskärm, 144hz uppdaterings frekvens, och minst 60 cm bred. Detta är för en dator som är planerad att användas enbart för gaming.
    
   För tilfället vad jag kommit fram till så står valet mellan en ''Dell 27" LED G-Sync S2716DG'' och en ''Acer 27" Predator LED G-Sync XB271HU''. De står båda inom samma prisklass, Dell är en TN skärm medans Acer är ISP. Enligt deras specifikationer så har Acer lite större skärm, lägre energiförbrukning, och som ISP skärm har den inte samma problem som en TN vad gäller färgkontrast om man ser skärmen från vinklar. Där emot så har Dell skärmen fyra gånger snabbare responstid (1ms/4ms).
    
   Jämförelse
    
   Från vad jag hört så är sådana responstider inget jag kommer att märka av, därför skulle jag då luta mot Acer, vilket jag också gör hittills då jag vid demonstrationer av skärmarna (via recensioner på nätet) funnit Acer mer åtråvärd för att garanterat slippa det krångel som en TN skärm skulle kunna medföra. Att priset som skiljer dom åt är så oviktigt lite ger inte heller Dell skärmen dess vanliga TN övertag från vad jag hört.
    
   Jag har dock ännu inte bestämt mig då jag också läst att TN skärmar har tidigare och liksom nu varit de skärmar som är just anpassade efter gaming, och att ISP är till för de som använder sina datorer till andra saker utöver spelande, som t.ex. foto redigerande. TN skärmar skulle då vara bättre för enbart gaming (vilket är hur jag använder datorn) och för att förhindra ''input-lag'' och ''ghosting'' skulle TN vara överlägset. Men för att uppnå en fantastisk bildkvalité med TN måste man fiffla mycket med bildinställningarna, därför får folk som använt TN längre bättre bildkvalitet än de som är nya, och kan då därför välja ISP istället då de vid första intrycket tror att ISP skulle vara bättre.
    
   Jag har däremot hört att ISP tagit sig in i marknaden för seriösa gaming skärmar, och att de blir mer och mer valet för allt fler spelare. Utöver att man slipper problemen med färgkontrast beroende på vinkeln till skärmen så är saker som ''input-lag'' och ''ghosting'' i moderna ISP skärmar nästan obemärkta i jämförelse med TN skärmar. Dessutom så skulle jag nog störa mig på skiftande färgkontrast vid flyttande av mig eller skärm mer än de flesta.
    
   Sammanfattning
    
   Om skillnaden mellan de övertag Dell skärmen har i kontrast till Acer är obemärkt minimala, och man skulle inte kunna få en klart bättre bild ens om man vet hur man skall hantera färginställningar skulle jag föredra Acer. Jag är inte heller den personen som gillar att korrigera, utan snarare att bara köra utan att behöva förstå mig på programvara, teknik, och optimala inställningar så värst mycket, och då låter ju sannerligen ISP bättre för mig, om det nu inte är så att Dell skärmen på ett bemärkt sätt kan överträffa Acer skärmen.
    
   Detta ämne är då till för att jag skall få lite klargörelse över de saker jag nämnt och ifall allt stämmer, samt även kanske få förslag till vilken skärm jag bör välja baserat på vad jag sagt att jag letar efter. Ni kan även ge förslag på andra skärmar jag kan välja ifall ni tror att det kan finnas något annat som skulle passa mig baserat på vad jag skrivit.
    
   Länkar till skärmarna
    
   Dell:
   https://www.komplett.se/product/882181/gaming/skarmar-tillbehor/skarmar/dell-27-led-g-sync-s2716dg#
   https://www.inet.se/produkt/2200017/dell-27-s2716dg
    
   Acer:
   https://www.komplett.se/product/859681/gaming/skarmar-tillbehor/skarmar/acer-27-predator-led-g-sync-xb271hu#
   https://www.inet.se/produkt/2205480/acer-27-predator-xb271hu-g-sync-ips
   https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm/AC27XB271HUBM/acer-predator-xb271hu-27-datorskarm-gaming?scid=SEM_GLT_CR5&gclid=EAIaIQobChMI4JO-nrmq1wIVo7ftCh1XnAhdEAAYASAAEgLE9vD_BwE&gclsrc=aw.ds
    
   Mitt grafikkort:
   https://www.inet.se/produkt/5402813/asus-geforce-gtx-1080-8gb-rog-strix-dc3-gaming#specs
    
  • Av pajjen
   Jag köpte nyligen en 7000-kronors laptop med en matt 15,6 tums tn-bildskärm med 1920x1080-upplösning. Tn-bildskärmar är ju välkända för att ha dåliga betraktningsvinklar, men här handlar det om att den vertikala betraktningsvinkeln "inte existerar", eftersom ingen vinkel ger en acceptabel bild. Världsrekord?

   Betraktar man bildskärmen på "normalt" avstånd (ca en halvmeter) så måste man välja om man, grovt sett, vill ha en okej mättat bild i övre delen av skärmen eller i den undre, och vinkla skärmen därefter. Det krävs ett betraktningsavstånd på minst två meter för att hela bildskärmsbilden ska visa någorlunda samma mättnad (förutsatt att man har exakt rätt betraktningsvinkel). Oerhört praktiskt betraktningsavstånd! :-O

   Jag tog för givet att jag fått ett "måndagsexemplar", och återvände till butiken med datorn. Men, icke sa Nicke! Säljaren gjorde en hastig "inspektion" av skärmen, och konstaterade "jag tycker bilden är bra" (efter att ha tittat på en av Windows flashiga skrivbordsbakgrunder!). Han gick inte med på ett återköp eller reklamation.

   Men jag kommer inte ge mig, jag är beredd att gå hur långt som helst med detta, eftersom jag inte känner mig road av att kasta 7000 kronor i sjön.

   Vad tycker du? Hur dålig tn-bildskärm är acceptabelt?

   Tack på förhand för synpunkter :-)
  • Av PcHem
   Hej.
   Jag har en surfplatta med tillhörande tangentbord som inte längre tror sig vara en surfplatta. Lamina T-1010B.NORD är namnet och jag har senaste Windows 10 uppdateringen från januari 20171607 14393.693.
    
   Problemet är att när jag kör plattan utan tangentbord roterar den inte längre automatiskt.
    
   Det läget existerar inte längre i Inställningar/Visningsalternativ utan måste ändras manuellt varje gång, drygt.
   Inte heller på Inställlningar/Avancerade skärminställningar går det att bocka i Automatisk skärmrotation.
    
   Startar jag Kontrollpanel för Intel HD grafik listas skärmen enbart som inbyggd bildskärm vilket jag tycker verkar vara felaktigt på en surfplatta?
    
   I enhetshanteraren listas en okänd enhet som inte går att hitta varken med drivrutin från internet, datorn eller sökning av maskinvaruförändring?
    
   Finns det något pålitligt drivrutinsprogram som kan rädda mig? Varken Driver Max eller Driver Booster har lyckats hjälpa mig.
    
   Jag har även ominstallerat Windows 10 först med behållna appar och filer sen helt ren ominstallation utan lösning. 
    
   Tacksam för tips.  • Av J4K
   Är det något speciellt man bör tänka på, ex storlek, upplösning eller annat som påverkar datoranvändandet. Hjälper det med 4K på en större TV, med tanke på att antalet pixlar ökar?
    
   Erfarenheter eller tips uppskattas.
 • Senaste som Tittar

  Inga registrerade medlemmar är inne på denna sida.

 • Obesvarade ämnen

 • Nya ämnen

 • Aktuella jobb

  Alla lediga jobb
×
×
 • Skapa nytt...