Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
hanzi

Automatisk uppdatering av annat webbfönster

Rekommendera Poster

Håller på att utveckla ett system där man ska kunna växla mellan olika webbfönster i ett externt webbfönster. Tanken är att använda en projektor som andraskärm och att man inte ska behöva gå in och skriva adresser till olika webbplatser när man ska byta visningsvy. Istället ska man välja vilken webbsida som visas genom att klicka på länkarna / knappar / bilder på en sida som styr den sidan som projiceras. Det är minst fyra olika sidor som det ska växlas mellan, men kan bli ännu fler.

Hur löser man det smidigast? Systemet kommer att programmeras i PHP.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du får antagligen injicera ett JavaScript eller använda frames. Det kanske kan gå med hjälp av window.open också.

 

Så du har a.php som du visar på laptopskärmen och b.php som du visar på projektorn. a.php väljer du vilken sida du vill visa, den skickar ett anrop till servern. På b.php så har du antagligen ett injicerat javascript eller frames, där du med ajax-anrop eller websockets pollar servern och får reda på att det är dags att byta sida och så byter du sida.

 

Alternativt så kanske det går om du ifrån ditt första fönster göra en window.open och på så vis berätta vilken sida du vill visa.

 

Oavsett så riskerar du hamna i fallgroparna kring cross-site begränsningar, x-frame-options header, verktyg som detekterar injicerade script osv. Så länge du visar sidor du själv har kontroll över så borde det inte vara något problem, men när du börjar blanda in andra sidor så kan det bli besvärligt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ok, tack för ditt svar. Då har jag något att börja med. Jag kommer ha full kontroll på utvecklingen av de sidor som ska visas. Initialt låter det som att ajax-anrop är den lösningen som blir bäst även om den kanske kräver lite extra arbete för att få riktigt bra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Borde väl funka med att ange samma target i href? typ: 

<a href="http://http://eforum.idg.se/" target="myDisplayWindow">eforum</a>
<a href="http://www.idg.se" target="myDisplayWindow">idg.se</a> 

Första gången du klickar på en länk så öppnas den i ett nytt fönster (det som du har på din externa skärm), nästa länk öppnas i samma fönster.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är också en variant. Behöver dock kunna styra innehållet mer än bara genom vilken sida som visas så kommunikationen behöver vara kontinuerlig. Där blir Ajax bra. Men tack för inputs.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

SIgnalR är en cool teknik man skulle kunna använda sig av.

Presentationen lyssnar mot en server och Fjärrstyrningen skickar uppdateringar till servern som Presentationen lyssnar på, tar emot och presenterar.

 

Det är lätt att applicera med .net i Visual Studio. Med PHP borde det också gå med en node-js server.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×