Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Mållgan

ZoneAlarm Free Firewall

Rekommendera Poster

Mållgan

Jag har sedan länge haft ZoneAlarm Free Firewall installerad. Idag dök en blänkare upp om att det fanns en ny version som jag laddade ned. När jag körde installationsprogrammet dök följande besked upp: "The version of ZoneAlarm Free Firewall currently installed on your computer is not upgradeable. Please uninstall it first and try install again".

Då avinstallerade jag med Revo Uninstaller (avancerade alternativet), startade om datorn och körde sedan Advanced System Care för att rensa bort eventuella kvarvarande registerposter ed. Efter ny återstart av datorn körde jag ZoneAlarminstallationsprogrammet igen men samma meddelande dök ändå upp: "The version of ZoneAlarm Free Firewall currently installed on your computer is not upgradeable. Please uninstall it first and try install again".

Jag körde sedan en systemåterställning men den resulterade inte att det avinstallerade ZoneAlarm "återkom".

Vad kan det bero på att ZoneAlarminstalltionsprogrammet tycker att det fortfarande finns en äldre ZoneAlarmversion installerad i datorn?


Jag ser nu i en gammal tråd att det i "Program files" finns en mapp "CheckPoint" som innehåller en hel del filer och som är boven i dramat.
I en äldre forumtråd tacklas problemet och det verkar kräva ingrepp utöver de vanliga för att ta bort denna mapp. Unlocker lyckas inte t ex.
Vad göra och vad är anledningen till att ZoneAlarm är konstruerat på detta sätt?


Det är nog tänkt att avinstallation ska ske med det avinstallationsprogram, uninstaller.exe, som finns i mappen CheckPoint men som försvinner när programmet avinstallerats med t ex RevoUninstaller. Jag ser detta uninstaller.exe-program i CheckPoint-mappen i min andra laptop. Jag chansade med att kopiera uninstaller.exe och köra det i den dator, som nu inte CheckPoint kan avlägsnas från, men det lyckades inte. Uninstaller.exe känner inte igen något som det ska avinstallera.
Elände.


Puh!

Här fanns lösningen med ett clean.exe-program:

http://server.iad.liveperson.net/hc/s-28464961/cmd/kbresource/kb-5322822955808204935/view_question!PAGETYPE?sq=CheckPoint&sf=101113&sg=0&st=560306&documentid=392324&action=view

Redigerad av Laso
Hopslag av fyra st inlägg. Laso - Moderator

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Flyfisherman

Hej,

 

Windows7/8/10 inbyggda brandvägg är väl annars utomordentligt bra vad jag förstått; varför inte avinstallera 3:e parts brandvägg och utnyttja Windows inbyggda brandvägg - om inte Antivurus Internet Security paket har inbyggd brandvägg som tex. Norton Internet Security etc.?

 

3:e parts brandväggar kan ibland ta upp onödiga systemresurser och på en slö dator så kan det bli rejält negativ påverkan.

Zone-alarm är en sådan dyngprodukt som jag testade för några år sedan och den ställde till med mer trubbel än vad den tillförde och slöade ned datorn. Huga!

 

Idag har jag brandvägg via Norton Internet Security paketet och fungerar klockrent.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...