Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Webbläsaren fryser


kiwi01

Rekommendera Poster

Sedan i förrgår kväll låser sig min webbläsare titt som tätt. Klickar i krysset för att stänga ner den; i bästa fall får jag som svar ”Google Chrome svarar inte”, ibland inte ens det

.

I Edge kommer jag samtidigt så långt att jag kan fylla i sökord och i vissa fall laddas ett sökresultat ner men att klicka på länkarna fungerar inte.

 

Det släpper så småningom men kan ta lång tid.

 

I mobilen kan jag samtidigt söka i Google utan problem.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har tagit skärmdump på loggen men kan inte skicka för nu kommer jag inte ut alls'skickar detta från mobilen

Har tagit dump på loggen men kommer inte ut på nätet alls, skriver detta i mobilen

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Återställa Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=sv

Återställa Internet Explorer och Edge: Kontrollpanelen - Internetalternativ - Avancerat

 

Samma sak med Internet Explorer?

 

Kan du ha fått in något skadligt eller olämpligt program för några dagar sen?

 

Kolla historiken för Windows-uppdateringarna om du fick in något där som kan tänkas påverka.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du kan också titta i Chromes inställningar och bocka ur hårdvaruaccelerationen för att se om det hjälper:

Inställningar -> Visa avancerade inställningar -> System: Bocka ur Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Denna logg tog ja fram på morgonen, allt är rödmarkerat idag.

 

har felsökt alla anslutningar som har med  internet och nätverksanslutningar att göra (mins inte längre vad de heter eller hur jag hittade dem). Första gången jag  sökte igenom internetanslutning löster problemet, inga andra anslutningar hade problem, men ändå fungerar det inte. Har startat om modemet, kopplat in tråden, startat om modemet ännu  en gång, startat om datorn flera gånger men det fungerar inte. gjorde felsökningarna ännu en gång, inga fel hittades. Jag är inte ansluten.

Sen försvann alla anslutningarna (grannarnas) från listan inklusive min. Felsökte internetanslutningen ännu en gång, listan var tillbaka. Nu var jag ansluten, så står det. Öppnade Chrome - "Google Chrome svarar inte". Klickar i krysset, kommer ingenvart. Startar Edge, samma som på morgonen jag får sökresultat men kan inte öppna länkarna. jag kan avinstallera chrome men jag kan ju inte installera på nytt eftersom jag inte kommer ut. Ska ringa Comhem nu, har inte fått tag på dem ännu.

Har aldrig tänkt tanken att min skapligt nya dator skulle sluta fungera, känner mig totalt handfallen. I morgon måste jag skicka iväg dokument och uppgifter via nätet.

Anslutningen i laptopen fungerar, jag skriver i den nu. .

post-113521-0-39470400-1486652973_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har inte kunna läsa era svar innan jag fick igång laptopen, ni svarade medan jag skrev - kan inte hantera denna laptopäven om den just nu ar till nytta.

Återkommer 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vet inte om jag ska vara förb.. eller glad, det senare förmodligen för just nu fungerar både Chrome och Edge och rullar hur fint som helst. 

 

Den senaste Windows uppdateringen fick jag 25 jan så datumet passar inte in, kollade i morse om jag hade uppdateringar att hämta men det hade jag inte. Virus eller annat skräp har jag inte. 

 

Eftersom det ser ut att fungera bra just nu åtminstone, kanske jag ska hoppa över de åtgärderna ni föreslår, eller vad säger ni Cecilia och mbgtmari? 

Fungerar det inte senare i kväll eller i morgon bitti så provar jag dem då.

Tack så länge! 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Glädjen varade inte längre än 10 minuter. Nu är det tvärstopp igen.

 

Jag kommer ju inte åt att öppna de bifogade länkarna förstås då jag inte ens kan öppna en webbläsare.

 

 Vad får ni ut av texten i loggfilerna?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om internet fungerar i din bärbara är det nog inget som Comhem kan göra något åt.

 

Länkar kan du ju öppna i din bärbara.

 

Du skulle kunna pröva med att göra en systemåterställning till igår eller någon annan tidpunkt: Kontrollpanelen - Återställning - Öppna ...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ska jag inte öppna länken i dTorn jag ska reparera?

 

Förresten, nu fungerar inte den bärbara heller. Skickade iväg lite text varpå markören frös och vägrade flytta på sig. Stänger av med strömknappen - vad ska jag göra? Sätter på datorn igen och rör musplattan, ingen markör dyker upp. Nu skriver jag på surfplattan.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gjorde en systemåterställning, det fanns bara två punkter att välja mellan, jag valde 4 feb. Just nu fungerar Edge (skriver där) men inte Chrome.

 

Cecilia, jag har läst ditt inlägg #3. I kontrollpanelen kan bara återställa Explorer. Enligt instruktion för Chrome ska man gå in i Chromes inställningar och då måste den ju öppnas, och det kan jag ju inte. Alternativ lösning är att avinstallera Chrome och installera på nytt, det vill till att ha en alternativ, fungerande webbläsare. Har jag tur fungerar Edge hela vägen. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Satte på datorn på fm och loggade in, på skrivbordet kom det upp ett svart rätt litet fönster med vit text som rullade sakteligen. Samma ögonblick inträffade ett strömavbrott i huset. Vad det något slags test datorn höll på med -har också fått genväg till Kontrollpanelen för Intel HD-grafik till skrivbordet. 

Efter att elen kom tillbaka syntes inget ovanligt, Edge fungerade så jag laddade jag ner Chrome utan att avinstallera först, trodde nämligen att jag kunde spara filen först, men efter att jag klickade på spara så öppnades Chromefönstret. Öppnade programkatalogen och såg två ikoner , den gamla och dagens, men efter någon sekund försvann den nya, den gamla är kvar. Hur som helst så fungerar Chrome för tillfället. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...