Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bilder på google


gandalfgrå

Rekommendera Poster

Hejsan.

 

Om jag skriver in ett namn på google och vill se bilder på den jag skriver namnet på (om det finns) varför får man då fram bilder som inte har ett dugg med den jag söker att göra. Jag skrev in namnet på en gammal skolkamrat och sökte på bilder och fick fram massor av bilder på andra människor. Skådespelare, rocksångare och och bilder på folk jag inte har en aning om vilka de är. Jag vet att stavningen är rätt på den jag söker och att namnet inte är sådär vanligt. Kan man inte filtrera på något sätt så att endast bilder som passar till det exakta namnet visas, och finns det inga bilder så blir det inga bilder heller.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Eftersom Google inte vet om hur den du söker ser ut använder Google den text som kan finnas i själva bilden samt det som står på webbsidan med bilden för att försöka hitta det du är ute efter. När det gäller flera sammanhängande ord kan det vara bra att skriva "förnamn efternamn" med "-tecknen eftersom det innebär att de två namnen ska finnas i hop.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag hade tänkt skriva ungefär det Cecilia har skrivit men jag formulerade det så här:

För att undvika att du får liknande namn kan du sätta klasskamratens namn inom citattecken. För att slippa Googles Menade du (känt namn)? kan du utesluta kändisen från sökresultatet genom att lägga till hens namn med ett minustecken framför, t ex -jan johansson. Se mer om att finjustera webbsökningar här:

https://support.google.com/websearch/answer/2466433?visit_id=0-636215617585265570-3318577695&rd=1

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...