Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Program känner inte av min anslutning


stjo57
Go to solution Solved by stjo57,

Rekommendera Poster

Jag har precis installerat Windows 10 och håller på att lägga in lite program.
Nu har jag råkat ut för att FYRA olika program inte känner av/kan hitta min anslutning till Internet trots jag helt klart är ansluten och kan surfa obehindrat samt att alla andra program hittar min anslutning utan problem.

Det kan ju knappast ha direkt med programmen att göra eftersom det är flera med samma problem. När jag startar programmen och ska logga in så står det "Vi kan inte kommunicera med din server, var god kontrollera nätverksanslutningen" eller liknande.

Vad kan detta bero på?

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vilka program gäller det? Vilken webbläsare använder du? Kör du trådat eller otrådat? Vilken ip-leverantör har du? Om du besvarar de frågorna är det större chans att någon kan besvara din fråga eller ge dig felsökningstips.
 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det gäller Skype, Line, Mozilla Thunderbird och ett till som jag skulle installera men som inte funkade pga av detta, minns inte vilket program det var nu. Plus att det även gäller när jag ska ladda ner Chrome. Då startas ett litet "tillämpningsprogram" som ska ladda ner men det stoppas direkt också pga att det inte hittar någon anslutning till nätet.

Min leverantör är Tre (som jag har haft i många år utan detta problem) och jag kör med en trådlös router.
Webläsare Internet Explorer.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rent spontant, har du kollat flera sätt att testa din uppkoppling, t.ex att kontrollera om du har några windows uppdateringar, kan du göra denna koll normalt, så är det kanske inte något fel på själva windows, utan mera kanske fel på mottagarnas/programmens  servrar?

 

Vad har du för router? Har du kollat så routern har senaste firmware?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Windows Update funkar som det ska och även andra program som uppdaterar och använder nätet.
Skype och Line funkar på en annan dator som jag har så det är nog inget med servrar. Jag tror att det måste vara något i Windows.

Alternativt routern då för jag uppdaterade routern för några dagar sedan och strax efter bytte jag hårddisk och nyinstallerade Windows 10 och då kom problemet.
Routern är en Webbkontakt Huawei AF 35.

Redigerad av stjo57
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hade du installerat några andra program innan dessa som inte fungerar?

Något antivirusprogram som är felkonfigurerat eller något gratisprogram som är ute efter reklamintäkter och har konfigurerat en proxy-server?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • Solution

Jag har kommit på felet.

Det var brandväggen som stoppade vissa program!

Den brandväggen som jag hade innan i Windows 7 (Zone Alarm) funkade inte när jag la in Windows 10 så då valde jag en annan som heter Tiny och som jag inte har haft innan.

Men brandväggar brukar väl fråga vilka program som får ansluta till nätet?
Jag fick inga frågor alls med den här och inställningen står på "Normal protection". När jag valde "disable" så funkade det.

Redigerad av stjo57
  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Windows inbyggda brandvägg är väl annars utomordentligt bra vad jag förstått; varför inte avinstallera 3:e parts brandvägg och utnyttja Windows inbyggda brandvägg - om inte Antivurus Internet Security paket har inbyggd brandvägg som tex. Norton Internet Security etc.?

 

3:e parts brandväggar kan ibland ta upp onödiga systemresurser och på en slö dator så kan det bli rejält negativ påverkan.

Zone-alarm är en sådan som jag testade för några år sedan och den ställde till med mer trubbel än vad den tillförde och slöade ned datorn.

 

Idag har jag brandvägg via Norton Internet Security paketet och fungerar klockrent.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...