Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Inga Å Ä och Ö via mitt formulär.


Poteta

Rekommendera Poster

Hej!

Mitt webbyggande är begränsat så jag har köpt en färdig mall till min hemsida. Dock blir det något knas med de svenska tecknen när någon använder formuläret under "Kontakt".

Jag har bara ändrat i texten och lagt till egna bilder i mallen, det är ungefär där mina kunskaper tar slut... Finns det någon vänlig själv som kan knuffa mig i rätt riktning om hur jag kommer tillrätta med problemet?

Hemsidan ligger här: www.jorgensel.se

Se bif bild om hur mailen från formuläret till mig ser ut.

post-139252-0-24769300-1485196843.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej,

jag hittade din firma via www. cant. se sÃ¥ tänkte höra om du har [e]n  

fibersändare. Just nu går fiber in utifrån till en förstärkare och en splitter som

Tanken är att vi skall installera något sändare liknande denna isåfall

 

Hej,  jag hittade din firma via www. cant. se så tänkte höra om du har en

fibersändare. Just nu går fiber in utifrån till en förstärkare och en splitter som

Tanken är att vi skall installera någon sändare liknande denna isåfall

 

Det framgår inte om du har något å, ä eller ö i formuläret så det behöver inte vara något fel på ditt formulär. Det kan vara fel teckenkodning hos mejlets avsändare. Hen kan ha haft olika inställningar för teckenkodning i sitt operativsystem och sitt e-postprogram.

 

Kolla vilken teckenkodning som är angiven i hens brevhuvud! När jag skickar mejl på svenska till mig själv från Outlook.live (f d Hotmail), är kodningen Västeuropeiska (ISO). Från Thunderbird är kodningen Western (ISO-8859-1) och från Yahoo.se är kodningen Unicode (UTF-8). UTF innehåller nästan alla förekommande tecken som finns och är därför ett bättre val än språkspecifika kodningar. Föreslå mejlkontakten att använda kodningen Unicode (UTF-8)!

 

Senare

Till mig själv: Hur korkad får man bli? Du har förstås fått meddelandet via ditt kontaktformulär som man kommer till via fliken Kontakt. Det formuläret ser helt Ok ut. 

 

Men något är det med kodningen i svarsrutan som inte fungerar för å ä ö för den person som skickade dig skärmdumpsmeddelandet. Jag är osäker på om, och i så fall vad, du ska ändra på i den gjorda kodningen. Du får vänta på svar från någon av de duktiga kodarna här på Eforum.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är inget fel på ditt formulär. Mejlet är kodat i UTF-8 (samma som din webbsida). Troligen ligger felet i din mejlklient. Se till att kodningen är UTF-8 överallt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...