Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
  • ×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

      Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

    ×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

    ×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

    ×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.



  • Liknande Innehåll

    • Av Okalettos
      Hej!   Vi har tänkt köpa lite datorgrejer från Inet Data inom kort..   Valet har fallit på moderkort Asus TUF Z390-PRO GAMING och internminnen HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Predator RGB som tryggt nog (hur noga är detta i praktiken?) finns upptagna i moderkortets DRAM-VQL.   Men när det gäller processorn så känner jag mig inte helt kunnig... Processorns budget är väl drygt 2000kr med kravet att den har integrerad grafik och fläkt, men vi ser att Intel Core i3 8350K 4.0 GHz 8MB (som känns som bästa valet i och med priset och integrerad grafik Intel830 och stöd för överklockning) hos Inet Data märkligt nog är beräknad i lager först den 31-mars.. Något som är alldeles för långt fram i tid..   Så nu till frågan - om vi istället väljer en i3 eller i5 UTAN stöd för överklockning, men som finns i lager, betyder det att moderkortets och minnenas överklockningspotential går helt till spillo, eller hur fungerar det?   Ps. Datorn är inte tänkt att användas till krävande spel eller liknande (isf får vi komplettera med ett löst grafikkort i framtiden).. men det känns ändå lite kluvet inför framtiden om allt utom processorn stödjer överklockning. Ds.    Tacksamma för svar!   Mvh Johan.
    • Av Torgny
      Hej,
      När jag startar min dator läses inte operativsystemet, Windows 10, upp utan jag hamnar direkt i BIOS.
      Egentligen inget större problem för när jag går ur BIOS så öppnas operativsystemet men det känns som en omväg.
      Funderade på om tangentbordet kunde vara orsaken och datorn uppfattade det som om jag tryckt in F2, men jag har bytt tangentbord utan resultat.
      Moderkortet är av märket ASUS.
       
      Kan någon förklara vad det är och hur jag kan åtgärda det?
    • Av Cjp
      Hej, jag har uppgraderat en dator med följande komponenter. 
      - intel core i7 9700F 3GHz LGA 1151 socket
      - Asus prime Z370-P ll
      - corsair vengeance 8gb ddr4 
      Datorn startar upp fint tills windows 10 loggan börjar snurra ( prickarna) där fryser datorn och ingenting går att göra. 
       
      Har provat att byta plats på ram minnet samt provat ett annat, samma fel. 
      Har provat ett nytt moderkort, samma fel
      Har provat en ny hårddisk, samma fel 
      Har kollat i bios så att alla komponenter finns med och de gör dom. 
      Har provat att starta om datorn 3 gånger i rad för att komma till advanced boot men den fryser innan jag kommer dit. 
       
       
      De ända som återstår som jag inte kan prova nån annan stans är processorn.
      Vore konstigt om den gått sönder, finns inga piggar eller dylikt på den. Har haft esd armband på mig hela tiden. 
       
       
      Någon som har nått tips? 
       
      Mvh
    • Av Mistermums
      Hej !
       
      Jag har en fråga angående mitt moderkort som jag hoppas någon här kommer kunna hjälpa mig att få svar på. 
       
      Jag har nämligen ett moderkort som jag köpte från komplett ungefär 2 år sedan när jag skulle bygga min egna dator. Den har fungerat hur bra som helst och jag har inte haft några som helst problem med den någonsin.
       
      Men för några dagar sedan så skulle jag starta min dator och märke att jag ej fick någon bild på min skärm och så pep datorn till fyra gånger. Ett långt beep följt av tre korta beep. Sedan stängdes datorn av, av sig själv. Jag fattade ingenting så jag testade igen och samma sak hände igen. Jag började direkt undersöka bakom datorn då jag trode att det kanske var glapp i sladden men allt satt i som det skulle. Jag öppnade sedan mitt chassi och undersökte lite men kunde ej hitta något som såg ut att de kunde vara orsaken till problemet. Jag testade då att flytta ner mitt grafikkort till ett annat PCI uttag på mitt moderkort för att se om det blev någon skillnad. 
       
      Efter att jag hade flyttat ner mitt grafikkort till det nedre PCI uttaget så fungerade allt igen men jag la även märke till att det såg ut som att något saknades på mitt moderkort lite åvanför där mitt grafikkort satt från början. 
       
      Enligt mig så tycker jag att det ser ut som att ett litet chip eller nått liknande har suttit där men som inte sitter kvar längre och det konstiga är att det finns inga tecken på någon skada på eller runt det området. Jag gick då in på nätet och sökte på mitt moderkort och letade efter bilder så jag kunde jämföra mitt moderkort med bilden och ser att på det stället ska det sitta ett chip vilket det ej gör på mitt. Jag letade genom min chassi med ficklampa för att se om jag kunde hitta något chip men kunde ej hitta nått.
       
      Eftersom det ej finns någon fysisk skada PÅ eller runt området så misstänker jag att chippet har lossnat av antingen värme från grafikkortet eller kanske självaste moderkortet eller kanske något fabriksfel hos Asus eller något annat liknande då datorn alltid har fungerat felfritt tills nu.
       
      Jag tog kontakt med komplett support och beskrev felet och förklarade allt och de vågade ej svara på om garantin täcker i detta fallet då mitt moderkort har en fysisk skada. Komplett support ville jag skulle skicka bilder på moderkortet och området vilket jag har gjort och nu sitter och väntar svar ifrån dem. 
       
      Jag har 97 dagar kvar på mitt 3 års garanti hos komplett från och med när detta inlägget läggs upp.
       
      Vill också tillägga att jag håller min dator väldigt ren och är väldigt rädd om den då jag har aldrig dam i den.
       
      Så min fråga är till er. Vad gäller här egentligen ? Ska garantin gälla eftersom det området har varit täckt av just grafikkortet från dagen jag byggde datorn tills dagen den slutade fungera. Jag har ej varit där och pillat som komplett kanske vill att ska verka som. Jag har inte någon anledning till att pilla bakom mitt grafikkort.
       
      Jag är väldigt nyfiken på vad ni tycker och tänker och jag kommer visa er samma bilder som jag skickade till komplett så att ni kan få se allt de har fått se, så ni får avgöra vad ni tycker.
       
      Mitt moderkort är ett Asus RAMPAGE V EXTREME X99 chipset
       
      Bilder på Moderkortet finns här: https://1drv.ms/f/s!Atic2Yg2XZN3d2062rNq4R22qTI
       
      Tack, ser fram emot att läsa era svar.
    • Av DePhaz
      God kväll.
       
      Jag hade igång min gamla Windows 98 maskin igår. Eller ja, jag försökte starta upp den är mer korrekt. Den har inte varit igång sedan min kollega fixade i ordning den och det var ett par år sedan nu... 😳
       
      Senast jag startade upp den så antog jag att hårddisken var trasig (den är gammal) för inget tydde på att datorn startat upp. Bios skärmen fick jag ju upp men när den passerat så hände inte så mycket mer. Men nu försökte jag igen. En viktig detalj i sammanhanget är att det nu sitter två grafikkort i datorn. Min kollega hade problem med att få det "lösa" grafikkortet att fungera (det fanns inga bra drivers)  så jag får använda det interna. Enligt Bios så skulle grafikkort väljas automatiskt men jag ändrade nu valet till det interna. Inte för att det löste problemet men bara för sakens skull. Jodå, datorn "postar" men så fort Bios skärmen passerats så slocknar skärmen (viloläge). Ja, en första "splash screen" skymtar förbi men sedan försvinner bilden.  Aha, tänkte jag, bootsektorn är skadad och därför startar inte Windows! 🤓 Tja, den teorin höll i ett par sekunder för sedan hördes Windows 98:as klassiska välkomst jingel. Så Windows hade startat men utan bild?! Testade att starta om ett par gånger via Reset (vilket får datorn att köra ScanDisk pga felaktig omstart) men samma resultat. Det enda som skiljer är att datorn nu spelar "Fel" ljudet (det ljud som brukade följa med felmeddelanden under detta OS) och eftersom något måste vara fel och jag gjort Reset så accepterade jag detta.  Satte i en Cd med Linux Mint 13 och detta OS rullade igång utan problem. Således kan vi utesluta fel på grafikkortet. Eller?
       
      Så, var börjar jag felsöka detta mystiska fel? Det kan ju hända att någon drivrutin blivit skadad men bilden försvinner ju efter att jag sett bilden "Startar Windows 98". Mycket mystiskt. Jag kan ju testa att tvinga fram felsäkert läge men kommer jag att tjäna något på det. 🤔
       
      PS. Datorn är en Dell Optiplex GX110.
  • Senaste som Tittar

    Inga registrerade medlemmar är inne på denna sida.

  • Obesvarade ämnen

  • Nya ämnen

×
×
  • Skapa nytt...