Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Asia22

Windows 8.1 Live Mail via Tele2

Rekommendera Poster

Hej och god fortsättning på 2017 till alla;

Sent på Nyårsaftonkvällen kunde jag inte skicka iväg mail via Live Mail, som jag haft över 3.5 år.

Jag loggade in med säkert lösenord. Plötsligt fick jag sen ruta med meddelande att servern på Tele2 inte accepterar min adress.

Har haft kontakt med Tele2 men de kan inte hjälpa då det är Microsofts program. De svarar som vanligt, att det är ett gratisprogram och de har ingen support på detta. SVAR FRÅN DEM SOM VANLIGT!!!

När jag loggar in på WLM (Windows Live Mail) igen, ska man plötsligt ange kontonamn. Har angett Microsofts kontonamn, användarnamn mitt förnamn. HJÄLPER inte!

Är oerhört förtvivlad, då jag har  mycket viktig post under mina mappar. Vad håller det förbaskade Microsoft på med??? Är så fruktansvärt trött på dem!

Kanske någon här kan hjälpa med tips vad jag ska göra för att få min WLM fungera?

Asia22

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Betyder "Jag loggade in med säkert lösenord" att du har bytt lösenord? I så fall kan det vara det som är problemet. Min Tele2-adress har jag haft i mer än tio år och jag har använt den med WLM ungefär lika länge som du har gjort. Detta fungerade i Windows 7 och fungerar i Windows 10. (Windows 8.1 har jag aldrig haft men jag betvivlar att det är Microsoft som ställer till det för dig.) 

 

Nuförtiden får man bara ha en enda Tele2 webbmailadress. Den måste skrivas som förnamn.efternamn@tele2.se och lösenordet måste vara antingen svaret på den hemliga frågan eller det lösenord man fick av Tele2 första gången man skapade en tele2-adress hos företaget. Att jag vet detta beror på att jag förra året försökte ändra både lösenord och mejladress (till förnamnefternamn@tele2.se) men det tilläts inte.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej igen;

Plötsligt fick jag alla e-post till min Windows Live Mail idag, som var från igår (lördag) och idag 8/1-17 (söndag). Nu på kvällen, när jag skulle vidareskicka ett mail som jag först skickade till mig själv från You Tube, gick det inte alls igen. Ligger i utkorgen. Begriper ingenting av det hela. Gick på mitt Live Mail konto, gjorde om det först med lösenordet (samma som jag hade innan men jag hade ett påhittat men ändå samma) och försökte på nytt skriva ett mejl till mig själv. Det kom inte. Så gjorde jag om Liva Mail igen, utan lösenordet. Inte detta heller fungerade.
Man kan verkligen bli tokig, när den ena gången fungerar det men sedan, ett par timmar senare, inte fungerar.

Som jag nämnde innan, Tele2:s supportrar kan inte hjälpa och Microsoft är det totalt meningslöst att fråga, för de svarar att det är ett "gratis" program  och de inte har supportrar på Live Mail.

Med andra ord; man är totalt kraftlös och enerverad samt uppgiven. Kan inte plötsligt ange lösenordet från Tele2 som man en gång i tiden fick. Provade med detta också - men inte det heller fungerade.

Kanske du kan fråga någon som har WLM och som har Windows 8.1 som huvudprogram?

Vore ytterst tacksam.

Jag vet inte om det är lönt att fråga Elgiganten. Jag frågade dem en gång innan men då säger de, att man ska komma med datorn och lämna in den! Jag gjorde detta förra året i september, då Microsoft strulade till med att tvinga folk att ladda ner Windows 10. Jag ville inte ha den versionen. Hade en fråga till Microsofts Forum hur man går tillväga, för att slippa hela tiden klicka på rutan uppe, för att med en gång få bild över hela skärmen. Då skrev en av deras supportrar att jag skulle klicka på en länk med klicka "här" och om det inte hjälpte, skulle jag klicka på en annan länk, även den med ordet "här". Plötsligt började datorn arbeta och datorn återgick !!!! till fabrikationsinställningar! Fick då lämna in laptoppen till Elgiganten och betalade 790 kr för de återanskaffade Windows 8.1 versionen. Allt jag hade på skrivbordet var borta ändå, så jag fick själv ånyo införskaffa det själv. Någon Windows Live, återförde de inte! 

Jag har svårt för annan e-post, som g-mail eller Hotmail, då jag haft WLM i så många år. Jag tror ändå, att det är Microsoft som är "boven".

Hälsningar till dig;

Joanna  "Asia22"

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Windows Live Mail är en utgående produkt så jag tycker nog att du bör göra ett försök med att byta till ett annat mejlprogram även om du gillar Windows Live Mail. Thunderbird från Mozilla är likvärdigt.

 

Men problemen du beskriver kan lika gärna bero på att det är problem med Tele2 mejlservrar. Dags för en ny mejladress från något annat företag, t ex Microsoft, Google eller Yahoo?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Jag känner, mig veterligt, inte någon som har Tele2 och Windows Live Mail. Men jag tror fortfarande inte att det är Microsoft som är boven. Det är visserligen sant att Microsoft inte vidareutvecklar WLM längre men e-posttjänsten fungerar än så länge.

 

Inget hindrar dock att du, som Cecilia föreslår, byter från din webbmailadress WLM till samma webbmailadress i Mozilla Thunderbird. Det har jag gjort. (När man har gjort det och exporterat sina mejl m m från WLM och importerat dem med hjälp av ett tredjepartstillägg i Thunderbird kan man välja att hämta sin mail från Tele2s server i antingen WLM eller Thunderbird. Ingenting i WLM försvinner nämligen i flytten utan det kopieras bara från WLM till Thunderbird.) Jag följde instruktionerna för Thunderbird här

https://www.tele2.se/support/fast-bredband/kom-igang/e-postinstallningar#!
Thunderbird kan hämtas här: https://www.mozilla.org/sv-SE/thunderbird/

 

Tele2:s supportrar borde visst kunna hjälpa dig. Jag har i alla fall alltid fått hjälp från dem när jag har bett om det. Förmodligen hade du oturen att råka ut för en okunnig och ohjälpsam support när du kontaktade dem -  det är ofta olika personer som svarar när man kontaktar dem - så du kan mycket väl försöka igen. Jag föredrar att kontakta dem via e-post medan de nuförtiden verkar föredra att ringa till mig för att svara.   

Jag loggade nyss in på Mina sidor, där man kan administrera sina tjänster, och såg då att jag faktiskt fortfarande har två e-postadresser, förutom förnamn.efternamn adressen så har jag även en Förnamn-Efternamn adress som jag använde med Microsoft Office Outlook. Och under över alla under det kontot fungerar fortfarande!

Elgiganten ska du förstås inte vända dig till igen, inte heller fråga på något Microsoftforum, även om det finns vettiga människor på sådana också, utan det är Tele2 eller någon här på Eforum som bör kunna lösa problemet. Det är förargligt om ditt mejl fortfarande ligger kvar i utkorgen trots att du klickat på Skicka eller Vidarebefordra.

Jag föreslår att du loggar in på Mina sidor och ser efter vad det står där om ditt e-postkonto (eller dina konton om du också har två).
 

Redigerad av mbgtmari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...