Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
wallen93

Ny skärm stängs av.

Rekommendera Poster

wallen93
Tjenare!

 

jag köpte en 144hz 35" skärm för några veckor sen och märkte inte av några problem första veckorna, nu går inte skärmen igång om jag inte har min andra skärm (TV:n) igång samtidigt. 

Datorskärmen är kopplad med Displayport och Receivern->TV:n med HDMI. när allt är igång så fungerar allt galant men stängs receivern av (Timer på två timmar) så stängs allt av, även ljudet. Startar jag sedan receivern så kommer ljudet och skärmarna igång igen.

 

Datorskärmen är primärskärm och väljer jag i Bildskärmsinställningar att endast använda den så stängs skärmen av.

 

Jag antar att det inte är hårdvarurelaterat då det fungerar när allt är igång men jag lägger till lite info ändå:

 

Processor: I5-4690k

Grafikkort: Asus GTX 970 Turbo

Moderkort: Asus Z97-A

Nätaggregat: Cooler Master G650M 650W

RAM: 8GB

 

Finns det någon som vet vad jag kan testa?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Hej!

 

Du skulle kunna pröva med att göra en systemåterställning till en dag när det fungerade för det kan hjälpa om det beror på någon inställning eller drivrutin.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
wallen93

Hej!

 

Du skulle kunna pröva med att göra en systemåterställning till en dag när det fungerade för det kan hjälpa om det beror på någon inställning eller drivrutin.

 

Jag testade en systemåterställning från samma veckan jag köpte in skärmen men utan resultat.

 

Jag uppmärksammade att bios startar från TV:n även om datorskärmen är satt som primärskärm i Windows och Nvidias kontrollpanel.

 

Om jag inte minns fel så visades Bios även på min sekundära skärm när jag hade ett annat set. Det verkar som att HDMI-ingången i GPU:n är Primär?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Då kanske du behöver gå in i BIOS och se om du där kan ställa in vad som är primär skärm eller något annat liknande. BIOS-inställningar ska väl vara oberoende av inställningar man gör inuti Windows.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
LARSAS

Du verkar inte vara ensam om problemet:

 

https://www.google.se/search?q=Asus+GTX+970+Turbo&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:sv-SE:IE-ContextMenu&ie=&oe=&gfe_rd=cr&ei=s11SWO3ZE4ir8wex5rqAAQ&gws_rd=ssl#q=Asus+GTX+970+Turbo+ingen+bild+med+displayport

 

Andra posten innehåller en lösning värd att prova.Men det finns andra förslag bland posterna

 

När du använder skärmen med TVn får du rätt upplösning? Jag antar då att du clonar skärmarna och de ej har samma nominella upplösning.

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
jannejanne

Det kan väl inte möjligen vara skärmrelaterat ?

Vilken skärm ?

Fabrikat ?

Modell ?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...