Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HD kvalité utan hdtv


Villaforever

Rekommendera Poster

Kan man få HD kvalité utan att ha hdtv men en hd-box?

Om ja, vad är vitsen då med att köpa sig en en tv med hdfunktion?

 

Svärmor har HD Box och kan se HD kanalerna med bättre bild jämfört med andra kanaler. Men hon påstår att hon inte har någon HD tv.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tja allt är en gradskillnad. Om digitalboxen kan skala ned HDTVn till SDTV har det skapat en signal med lite mindre information i än den ordinarie men den kan än ha mer information än vanliga SDTV.

Detta eftersom det  i grunden finns mer data, mer information i HDTV och att SDTV kan vara onödigt hårt komprimerat.

 

Så ja hon kan få bättre bild med HDTV utan HDTV men skillnaden borde inte vara så stor jämfört med SDTV. Med en TV med fler pixlar kan hon få än bättre bild

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Precis som Monshi skriver kan din svärmor få bättre bild på en TV med stöd för SD-signal genom att koppla den till en HDTV-mottagare som tar emot och skickar en HD-signal till TVn.

Hon får dock inte på långa vägar en HD-bild

 

Sedan måste du tänka på att det är skillnad på HD-TV och Full-HD-TV. HD-TV har en upplösning på 720 linjer horisontalt medan full-HD har 1080 linjer horisontalt. Motsvarande linjer vertikalt är 1280 mot 1980.

Ytterligare en faktor som har med bildkvalitén att göra är om TVn klarar av en progressivt visad bild. Om så är fallet upplevs bilden som något bättre än en TV som klarar flätad (interlaced) signal.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...