Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Inkonsekvenskontroll trots ny disk?


Klippan

Recommended Posts

Hej, har en äldre HP6005 som jag kör XP o Windows 7 på. Den har en systemdisk och en datadisk. På senare tid har jag ofta fått meddelande om att en disk bör inkonsekvens-kontrolleras. Det är alltid systemdisken. Nu har jag köpt en ny hårddisk, ghostat den gamla till den nya och satt in. Meddelandet kommer upp igen. Det rasslar förbi ett antal rader med text som återställer index o säkerhets........ Det står alltid 0 bytes i skadade sektorer. PC:n startar snällt varje gång efter chkdsk:en.

Är det något annat som kan strula och ge detta meddelande än just hårddisken?

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Eftersom du ghostat/klonat mellan hårddisken har samtliga filsystemsproblem följt med till den nya disken. Jag rekommenderar att du ghör en ren installation av Windows 7.

 

Sen händer det att hårddiskar är dåliga redan vid leveransen.

Link to comment
Share on other sites

Du skriver att "Den har en systemdisk och en datadisk.", är det två olika på samma hårddisk, eller är det fysiskt två separata hårddiskar?

 

Är det två olika på samma hårddisk, så håller jag med Cecilia, då har du fått med dig felen från den gamla när du klonade till nya, och då har du tyvärr inget val, gör om till en ren installation med nya disken, så slipper du detta problem.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...