Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rekommendera Poster

Hej!

Någon som vet hur man gör i WatchOut 6 när man pre-splitar en stor videofil för att den skall flyta bättre när den skall köras på 3 skärmar?

 

Tack på förhand!

 

Mathias

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej,

 

WatchOut 6 har jag tyvärr ingen erfarenhet av, men använder du AMD eller nVidia grafik och har ett grafikkort som inte är allt för gammalt, så finns inbyggt stöd för detta i respektive programvara.

Gäller detta samma frågeställning som i denna tråd? //eforum.idg.se/topic/352849-dela-upp-videofil-i-v%C3%A4nster-h%C3%B6ger/

 

En stor videofil flyter varken bättre eller sämre pga. att den spelas upp på flera skärmar, ja en sanning med modifikation.

Tex. om man kör med AMD Multi-Display Eyefinity Technology så kräver det mer, liksom nVidias motsvarighet, dvs. att en bild delas upp jämt på alla tre bildskärmarna.

 

Beroende på vilken videoavkodare och video-uppspelare som används, så kan grafikkortet accelerera upp avkodningen så filmen körs jämt och fint med bra grafikkvalitet.

 

Det är egentligen i huvudsak två saker: vilken processor och vilket grafikkort som används. Ja givetvis mängden primärminne (RAM) samt mängden grafikminne.

 

Dessa spelar stor roll, vill jag särskilt trycka på, när det gäller högupplöst video tex. 4K UHD-1, eller ultra-high-definition television (UHDTV) 4096 × 2160 pixels (256:135, c:a 1.9:1 aspect ratio

 

Och givetvis att bildskärmen/arna klarar av den valda upplösningen.

 

Exakt vad är det du vill göra och i vilken upplösning?

Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...