Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pre-split av stor videofil.


Mathias G

Rekommendera Poster

Hej!

Någon som vet hur man gör i WatchOut 6 när man pre-splitar en stor videofil för att den skall flyta bättre när den skall köras på 3 skärmar?

 

Tack på förhand!

 

Mathias

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Hej,

 

WatchOut 6 har jag tyvärr ingen erfarenhet av, men använder du AMD eller nVidia grafik och har ett grafikkort som inte är allt för gammalt, så finns inbyggt stöd för detta i respektive programvara.

Gäller detta samma frågeställning som i denna tråd? //eforum.idg.se/topic/352849-dela-upp-videofil-i-v%C3%A4nster-h%C3%B6ger/

 

En stor videofil flyter varken bättre eller sämre pga. att den spelas upp på flera skärmar, ja en sanning med modifikation.

Tex. om man kör med AMD Multi-Display Eyefinity Technology så kräver det mer, liksom nVidias motsvarighet, dvs. att en bild delas upp jämt på alla tre bildskärmarna.

 

Beroende på vilken videoavkodare och video-uppspelare som används, så kan grafikkortet accelerera upp avkodningen så filmen körs jämt och fint med bra grafikkvalitet.

 

Det är egentligen i huvudsak två saker: vilken processor och vilket grafikkort som används. Ja givetvis mängden primärminne (RAM) samt mängden grafikminne.

 

Dessa spelar stor roll, vill jag särskilt trycka på, när det gäller högupplöst video tex. 4K UHD-1, eller ultra-high-definition television (UHDTV) 4096 × 2160 pixels (256:135, c:a 1.9:1 aspect ratio

 

Och givetvis att bildskärmen/arna klarar av den valda upplösningen.

 

Exakt vad är det du vill göra och i vilken upplösning?

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 months later...

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...