Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Filmredigeringsfil skrivits över av misstag


Mållgan

Recommended Posts

Jag filmredigerar i programmet Magix Movie Edit Pro och håller på med ett större projekt där den redigerade filmen är uppdelad i två delar som sparas i två olika filer som del 1- respektive del 2-filer. Nu har Klante Volante varit i farten, dvs jag, och när jag igår sparade del 2-projektfilen igår så lyckades jag med konststycket att spara den så att projekt 1-filen fick samma innehåll som projekt 2-filen, dvs den ursprungliga projekt 1-filens innehåll är nu ersatt/överskriven med innehållet i projekt 2-filen. Det upptäckte jag nyss och frågan är om det går att återskapa innehållet i projekt 1-filen med det innehåll den hade innan den skrevs över med innehållet i projekt 2-filen. Programmet sparar inte de historiskt skapade filerna. Jag har en del Data Recoveryprogram men ser inte att något klarar av att återskapa tidigare versioner av filer.

Någon med tips?

Link to comment
Share on other sites

Windows-version?

Fungerar "Shadow Copy"?

http://www.techrepublic.com/blog/windows-and-office/how-do-i-configure-and-use-shadow-copy-in-microsoft-windows/

 

För det första använd inte den hårddisken något mer, för ju mer den används desto större sannolikhet att den fil du vill rädda blir överskrivna och därmed inte går att rädda. Flytta i stället över hårddisken till en annan dator som extra hårddisk eller starta datorn från en CD med filräddningsprogram.

Här är de fyra bästa gratis filräddningsprogram enligt ett test: http://www.techsupportalert.com/best-free-data-recovery-file-undelete-utility.htm
Ibas rekommendation (återställer bara en fil gratis, men man kan se allt vad den kan återställa): http://www.ibas.se/ontrack-datarecovery/easyrecovery/
Ett tips till på betalprogram: http://www.idg.se/2.1085/1.205239/dataaterstallning-for-den-efterkloke

Link to comment
Share on other sites

Windows 7.

Shadows Copy kopierar väl hårddisken och det är ju för sent nu?

Jag har en AOMEI- kopia av disken men den är några veckor gammal och innehåller inte arbetet med filmen som gjorts därefter.

Jag jobbar nu med iCareDataRecoveryPro och avvaktar vad det kan resultera i.

Link to comment
Share on other sites

Oj, oj, viket flyt i missflytet. När jag borrade i programmet, som jag har använt under flera års tid, visade det sig att det är inställt på att autospara projektfilen var 10:e minut varför det i programmappen fanns 8 st sparade programfiler, bl a en av sent datum som innehåller det helt uppdaterade projektet. Nu återställde jag projektet med denna fil. Puh!

Link to comment
Share on other sites

Javisst. Det gör jag men även de av mig skapade backupprojektfilerna dvd. 1 och dvd 2 innehöll dvd 2-projektet. Mycket proffsigt att programmet skapar backupper var tionde minut och att dessa lagras i programmappen på C-disken. Det är således en "roll-back"-finess det handlar om. Det ser ut som att åtta generationer projektfiler sparas på detta sätt.

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Du borde kunna välja i programmets inställningar var dessa sk. 'backupfiler' skapas tex. om du har en SSD där programmet är installerat på C: och vidare en hårddisk, så finns det ingen anledning att ha dessa på C:

 

Att allt sådant material på annan disk än där Windows är installerat på är bara ett plus. Dessutom, om du måste ominstallera eller annat stök sker på C, ja då har du kvar allting, men backup är a och o.

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...