Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Windows kan inte läsa filmformat.


Go to solution Solved by Gissberg,

Rekommendera Poster

Plötsligt tar inte Film&TV och Windows Mediaplayer mp4, AVI, AVCHD, mts-filer utan visar ett meddelande att det inte stöder formatet. Det hinner dock visa första filmrutan innan meddelandet kommer upp. Vad värre är - Premiere Elements kan inte spela filmer som lagts på tidslinjen. Inget händer då man trycker play. VLC-player och andra mediaspelare fungerar. Kollar jag i enhetshanteraren fungerar grafikkortet och har senaste uppdateringar liksom Windows 10.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Windows i sig saknar många codecs som krävs för uppspelning av videomaterial. I VLC är det mesta inkluderat i spelaren på annat sätt än i de flesta andra spelare, därav fungerar den med det mesta. För att få det att fungera med WMP eller liknande krävs att du laddar hem och installera ett antal codecs. Tyvärr inget tips från mig vilka som bör användas då risken vid nedladdning av paket som dessa är att man dras med sig oönskade program.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man tycker ju att Premiere Elements i så fall borde ha inkluderat codecs så att det kan spela upp importerade filer och inte vara beroende av det operativsystem som används. Men varken version 12 eller 13 av programmet kan spela upp.

 

Det här hände bara plötsligt häromdagen. Det har hänt en gång tidigare för några veckor sedan men fungerade dagen efter då Windows 10 uppdaterades. Men nu finns inga nya uppdateringar att hämta så jag drog slutsatsen att det inte var Windows fel. Samma filer fungerar att köra både på en PC-laptop (windows10) och en Mac som jag har.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har ingen lösning, Men för mig blev det likadant när jag uppdaterade några datorer förra veckan. Ingen av dem hade windows 10 anniversary () innan men jag vet inte om det är det som krånglar eller om det är någon senare uppdatering som lades till.

 

Har inte orkat kolla eftersom andra spelare fungerar. Det hjälpe i alla fall inte att ladda ner shark.  

 

Jag tänker testa om det går att ominstallera mediaspelaren med det här paketet om jag inte får ordning:

 

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3133719

 

eller kanske bara omaktivera:

http://www.howtogeek.com/howto/26107/how-to-reinstall-windows-media-player-in-windows-7-to-solve-problems/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag gjorde ett försök enligt dina länkar men Windows Mediaplayer dyker inte upp på listan av program när man väljer avinstallera.

Det är ju främst Premiere Elements jag vill kunna köra så nu laddade jag hem trialversionen av Premiere E 15 som släpptes häromdagen. Men det blev ingen skillnad. Laddade då hem samma men Macversionen till min iMac. Där fungerar det. Återstår att se om iMacen klarar redigera 4K-format, datorn är inte lika kraftfull som min PC som är hopsatt just för att klara tunga uppgifter. 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

om du skriver in OptionalFeatures.exe i windows sökfönster borde du se mediaspelaren i listan (under mediafunktioner+).

 

Men när jag läser din första post igen så ser jag att du även har problem med Film&TV, så du har nog ett helt annat problem än vad jag har*. Du får nog återgå till att försöka lista ut vilka codec-paket som är pålitliga :-( 

Lycka till

 

 

*kollade runt i en av struldatorerna, det verkar handla om någon ändring av hur windows flaggar filer som laddats ner från nätet och/eller mediaspelarens rättighetshantering (byttes i samband med Anniversary Update). Det visade sig gälla en begränsad skara filer så jag struntar i det och tar bara bort mediaspelaren som default-spelare om problemet kvarstår.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inte heller Spotify går att spela. Inget händer då man trycker på play. Musikprogrammet Cubase fungerar däremot som vanligt.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har varit inne och tittat på det. Är det riskfritt, kan något annat gå snett? Att hålla på och installera om program med lösenord/serienummer är en omständig procedur. Men hittar jag inte hur felen ska åtgärdas blir jag väl tvungen. Frågan är om samma fel uppträder igen.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa en återställningspunkt nu och du kan återgå till den om du vill.

 

Men frågan är vad det är som gått fel, jag vet inte. Som alltid skulle jag dock kolla hälsan på hårddisken.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Efter mycket sökande efter lösning har jag upptäckt vad som orsakar felet. Jag drog ur USB-sladden till mitt externa ljudkort Steinberg UR44 som jag använder för musikinspelning. Då plötsligt fungerade alla program jag nämnde tidigare. Ljudet kommer då istället ut i skärmens högtalare. Tydligen en konflikt mellan ljudkortet och Windows10. Båda har senaste uppdateringar så frågan är hur detta löses.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • Solution

När enhetshanteraren säger att senaste drivrutinen för ljudkortet är installerad är det inte att lita på. Jag gick in på tillverkarens hemsida och hämtade senaste så nu funkar allt!

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Enhetshanteraren kan bara redovisa vad Microsoft känner till och eftersom inte alla tillverkare skickar sina drivrutiner vidare till Microsoft så blir det som det blir.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...