Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Läge att avvakta med uppdatering till Anniversary, bygge 1607


Åge N

Rekommendera Poster

Jag har inte uppdaterat mina datorer ännu till Windows 10 Anniversary (bygge 1607) som Microsoft släppte den 2 augusti. På nätet har jag läst om ett flertal som har problem med denna version.

Microsoft själva har också gått ut med besked om problem med Anniversary och rekommenderar att man gör vissa åtgärder om man har en SSD där Windows är installerat eller backar tillbaka till bygge 1511.

Med den information jag samlat på mig väntar jag tills Microsoft återkommer med klara åtgärder.

 

Mer finns att läsa bl.a. här:

 

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-performance/windows-10-may-freeze-after-installing-the/5a60d75d-120a-4502-873c-8bfec65c82d0?page=1&auth=1

 

http://www.infoworld.com/article/3107238/microsoft-windows/more-win-10-anniversary-update-problems-and-what-to-do-about-them.html

 

http://betanews.com/2016/08/08/big-problems-windows-10-anniversary-update/

 

https://www.neowin.net/news/many-users-are-reporting-freezing-problems-with-pcs-after-windows-10-anniversary-update

 

http://www.makeuseof.com/tag/16-windows-10-anniversary-update-issues-fix/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja det tycker jag är helt riktigt.

 

Normalt sett så har jag tidigare alltid undvikit att köra in dom senaste uppgraderingarna, just pg.a hur bra än dess "test community är" så är det alltid något som brukar dyka upp efter att alla andra miljontals användare sätter igång att köra på senaste vers.

 

Men nu nyligen gjorde jag lite avsteg från min princip och genast blev det trubbel på min stationära.

Visst en BSOD som jag skrivit om i den andra tråden hade faktiskt ting ingenting med detta att göra, jag hade minnesproblem, men allt annat stök med drivers och annat?

Hur många timmar har jag inte lagt ned på detta, på nätet har jag kunnat sett och inte minst på Tom's Forum - tusentals.

Bara en av mina maskiner (av två uppgraderade) fungerade klanderfritt, så tillvida att det inte var något relaterat till denna Windows Anniversary, bygge 1607 - och det är en gammal maskin fån 2006.

 

Så jag får nog hålla med. Man gör bäst i att lugna sig lite och låta barnsjukdomarna så att säga lösas först.

De var egentligen lika med Windows XP, Windows Vista och Windows 7, alla större uppdateringar orsakade en del trubbel från start - för många, men inte alla.

 

Att vänta lite och avvakta är ett klokt beslut, tyvärr så är det inte så enkelt för alla som inte vet hur man gör.

Mvh :unsure:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Och idag uppmärksammar PC för Alla problemet:
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.663609/microsoft-kampar-med-windows-10-bugg-som-fryser-hela-datorn

"En Microsoft-anställd bekräftar problemets existens och ger samtidigt en tänkbar förklaring till dess uppkomst. Det ska röra sig om en bugg som drabbar dem som installerat Windows 10 på en ssd-disk men lagrar applikationer och data på en annan enhet."
 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

I princip samma info på NH 2016-08-16: Mer specifikt gäller det användare som installerat själva operativsystemet på en SSD och sedan spritt ut filer och andra program på andra lagringsenheter, exempelvis en hårddisk.

 

De har jag gjort, fast jag har dubbla SSD och ej en HDD för programmen, men just detta problem och med frysningar har jag inte märkt av,

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...