Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
.M

Svenska tecken i URL och Edge

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Med nyaste versionen av Edge så verkar det ha uppstått ett problem med svenska tecken i ämnestitel. Eftersom det är titeln som skapar url och om denna innehåller svenska tecken så ballar edge ur.

 

Edge gör en omkodning av tecknen, eforum ogillar det och vidarebefodrar edge till vad den tycker är en korrekt url, edge gör en omkodning av specialtecknen som eforum gav tillbaka och allt börjar om från början.

 

Så man kan inte se sidan utan fastnar i en oändlig loop av redirect.

 

Jag misstänker att det är eforum som gör fel, den information jag hittar säger att bokstäver som inte är a-z ska kodas om. Dvs våra svenska tecken bör alltså kodas om.

Redigerad av .M

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Även med senaste versionen av IP Board verkar det vara problem med Edge:

 

Om man kör senaste Windows 10 (version 1607 / Anniversary Update) när man surfar runt på www.alltomwindows.se med Edge så kan man ibland få "Sidan kan inte visas". Vi arbetar med att lösa problemet. Till dess att problemet är löst rekommenderar vi Internet Explorer 11 eller en alternativ webbläsare för www.alltomwindows.se.

UPPDATERING 4/8 kl. 08:29: Forumleverantörens support har eskalerat problemet till en högre nivå, vidare felsökning sker.
UPPDATERING 5/8 kl. 12:43: En fix för problemet ser ut att finnas i den version av forumet som släpps på tisdag. Vi väntar på den!

http://www.alltomwindows.se/announcement/8-foruminformation-om-edge-samt-https/

 

I Eforums fall får nog rekommendationen vara att fortsätta använda något annat än Edge.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lite trist för oss som rattar Windows lur och inte har några alternativ browser på den plattformen.

 

Vilken version av ip board körs egentligen?

 

Sen kör ju gitarrforum.com ip board, men där ersäts svenska tecken med ae, oe etc. Så kan det vara så enkelt att det är en komfigurationsfråga?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

nej, långt ifrån senaste version som körs här. Tyvärr målade IDG in sig lite i ett hörn igen när de utvecklade de eforum-specifika saker som finns på forumet. Dvs återigen inte helt enkelt att uppdatera, det krävs att de lägger ett antal timmar för utveckling och uppgradering och, som märks, har de idag inte resurser för detta.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det vore jättegulligt om någon med senaste Edge kunde testa en gång till. När jag undersöker saken lite närmare så verkar det som att "senaste inläggen" länkarna till höger på en sida inte fungerar, men alla andra länkar gör det.

 

Till exempel kommer jag åt tråden skräppost i gmail via senaste trådarna, men inte via senaste inläggen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mmh. den från senaste inlägg blir

ht tp:// eforum.idg.se/topic/352235-blank-förhandsgranskning-i-movie-maker-premiere-elements-10/

//eforum.idg.se/topic/352235-blank-förhandsgranskning-i-movie-maker-premiere-elements-10/

 

från forumets/kanalens lista blir det

ht tp:// eforum.idg.se/topic/352235-blank-f%C3%B6rhandsgranskning-i-movie-maker-premiere-elements-10/

//eforum.idg.se/topic/352235-blank-f%C3%B6rhandsgranskning-i-movie-maker-premiere-eleme

 

Lustigt.

 

(vilka firefox båda klara av att tolka rätt)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...