Just nu i M3-nätverket
Jump to content

DVD-brännare HP laptop


Leopold56

Recommended Posts

Hej,

 

Kan någon kunnig människa svara vad det kan vara för fel om det inte fungerar att bränna en dvd-skiva på en HP laptop. Programvaran är Nero. Det som händer är att bränningen funkar som det ska och inget felmeddelande kommer upp. Men då den matat ut skivan och man ska kolla bränningen så är skivan tom. Vad kan det bero på? Jag har provat olika skivor så det kan inte vara det.

 

Hälsningar

L.

 

Link to comment
Share on other sites

Jari Karivainio

Hej!

Hämta och installera programmet "cdburnerxp", den fungerar utmärkt med windows 10.

 

/ Jari

Link to comment
Share on other sites

Kan det vara möjligt att du lyckats ändra inställningarna i Nero så Nero gör en simulerad bränning?

Det är lätt hänt att göra denna ändring. Med simulerad bränning aktiverad ser allt ut som om att Nero bränner men gör det inte i realiteten.

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag kollat. Den är i brännarläge och ingen simulering. Jag har också provat CD Burner. Det blir samma resultat. Processen kör på helt normalt ända fram till sista biten. Då är det som att det hänger sig och det står på skärmen (svarar inte). Det är så ända till dess att den matar ut skivan och det är klart. Inget annat felmeddelande. Matar man in skivan igen så är den tom. Kan det vara så illa att själva brännaren säckat ihop?

Link to comment
Share on other sites

Ja, omöjligt är det ju inte.

 

Hur vet du att skivan är tom? Bara att det inte finns filer på den? Om du prövar bränna samma skiva igen, vilket du kanske gjort redan, bråkas det då om att skivan inte är tom?

Om det bråkas så kan det tyda på att någon bränning skett men misslyckats. Om det går att bränna på samma skiva igen, kanske på annan dator, tyder det på att ingen bränning skett.

 

Kan du läsa andra skivor, ex. köpta original, med brännaren?

Link to comment
Share on other sites

Om du kan spela skivor i den optiska enheten är den sannolikt inte defekt. Att enbart brännarfunktionen skulle sluta fungera men inte läsningen anser jag inte vara rimligt.

Har du provat att läsa skivan i en annan dator?

 

Vi kanske skall be om datormodell och operativsystem nu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...