Just nu i M3-nätverket
Jump to content

uppgradering till windows 10 misslyckad


peach7791

Recommended Posts

Hej!
Datorstrul kan verkligen få mig knäckt. Suttit i över en timme bara denna morgonen och inte kommit ett ända steg framåt.

Efter att komma i bukt med en allmänt krånglande dator, windows update funkar inte, internet kraschar hela tiden med mera. Såg jag ingen annan utväg än att uppdatera till windows 10 och hoppas att det hjälper. Och det visar sig att jag bara har ett par dagar på mig...

Så efter att haft datorn påslagen hela dagen, hade windows 10 hämtats och installerats lagom tills jag skulle gå och lägga mig. Jag följde anvisningarna att starta om datorn och såg att konfigueringarna började göras, när jag vaknade hade uppdateringen misslyckats. Har hittat en felkod, C19001DF, men kan inte få fram mer information kring det.

Till råga på allt har min surfpott på mitt mobila bredband, nu tagit slut och jag vet inte hur mycket extra surf jag behöver köpa till och dessutom inte veta om det skulle fungera en andra gång.

Såg någon länk, där man kunde spara ner en fil och uppdatera därifrån, men den länken resulterade bara i en tom vit sida för mig. Att kunna spara ner en fil skulle vara bra då jag har ev 2 datorer jag tänkte uppgradera.

Link to comment
Share on other sites

Automatiska uppdateringen av Windows kan verkligen äta data. Om den misslyckas laddar den hem allt igen. Och igen. Vet att en bärbar jag uppdaterade, som misslyckades via interna uppdatering, laddade hem allt tre-fyra gånger och varje gång växte mängden den laddade ned. Från 6-7 GB till 15 GB

 

Men surfa in på

https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

och ladda ned Media creation tool

Spara förslagsvis på ett USB-minne (4GB eller större), bara att starta upp datorn du vill uppdatera från det minnet.

Link to comment
Share on other sites

Du kanske har en kompis som kan ladda hem Windows 10 så att du slipper köpa extra surfpott.

Link to comment
Share on other sites

Jag tror inte att det är en god idé att använda en uppgradering till Windows 10 som en hjälp för ett krånglande Windows 7. Det tror jag nämligen inte kommer att fungera.

 

Vitsen med att ladda ner en iso-fil, bränna den på en DVD-skiva och utifrån denna starta uppgraderingen av sitt Windows 7 till Windows 10 är att man får behålla det som man hade förut (och trivdes med) samt att Windows själv uppgraderar eller letar upp de eventuella nya drivrutiner man behöver. Om ett operativsystem fungerar perfekt, utan minsta problem med uppdateringar t ex, är chansen också stor är att uppgraderingen till Windows 10 går smärtfritt.

 

Risken för dig med att uppgradera till Windows 10 är att du får behålla det du hade förut, dvs Windows updatekrångel. Satsa istället på att lösa problemet med att göra det som sägs i videon i din andra tråd så att MS-uppdateringarna i Windows 7 fungerar först.

Link to comment
Share on other sites

okej, låter vettigt mbgtmari

Det är den länken jag har provat, som bara är blank för mig, monshi

Link to comment
Share on other sites

Konstigt må jag säga. testa i annan webbläsare är mitt tips.

Och det som kanske kan vara en idé, nu har jag inte läst om dina problem i detalj, är att installera en uppgradering och sedan, när datorn blivit bekräftat som Win10-dator/licensierad, att göra en ren installation av Windows.

 

Om du har installationsmedia för Win7 kan du nog gå direkt på ren installation.

Link to comment
Share on other sites

Monshis länk

https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

funkar såväl i Firefox som i Chrome och Windows Explorer 11

samma länk

Jag har nyss kollat.

 

Vilken webbläsare använder du? Jag använder förresten Adblock Plus så det pluginet ställer inte till några problem. Du har väl inte ett tillägg i webbläsaren som blockerar Microsoftsidor om det nu finns några sådana?

Link to comment
Share on other sites

Jag har Explorer 11, jag har ett program för att blockera pop-up fönster men skall inte ha något som blockerar microsoftsidor vad jag känner till iaf.

Link to comment
Share on other sites

Har du problem med pop-up-fönster eftersom du behöver ett särskilt program för det?

I så fall kan det finnas reklamprogram eller andra olämpliga/skadliga program i datorn som orsakar problemet med att du inte kommer fram till Microsoft-sidan.

Link to comment
Share on other sites

Nä, inte nu ;)
Kom att tänka på och kollade efter, det är i sekretess inställningarna i Explorer som jag har ställt in för att blockera pop-up fönster.

Link to comment
Share on other sites

Internet Explorers inställning för att blockera popup-fönster ska inte stoppa Microsofts sida för att hämta Windows 10. Om den gör det har man något annat problem.

 

Jag förtydligar vad jag menade: Hade du stora problem med popuper innan du installerade det särskilda popup-blockeringsprogrammet?

Eller menade du att du inte har något särskilt program utan bara inställningen i Internet Explorer?

Link to comment
Share on other sites

Menade att jag inte har något särskilt program som blockerar pop up fönster.


Får en fil att spara ner, med den länken monshi. Antar att det skall göra det, tack!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...