Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
DePhaz

Google Chrome beter sig mystiskt

Rekommendera Poster

DePhaz

Ähum...Jag har ett litet problem.

 

Jag har vant mig vid att använda Google Chrome som webbläsare och den fungerar hyfsat. Av de jag testat fungerar denna bäst på exempelvis Youtube. Kör för närvarande version 48.0.2564.116 under Ubuntu men enligt denna forumsida https://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=223&t=56574&start=460 så finns det en ny version att tillgå. Då Linux inte uppdaterar så ska den tydligen installeras via pakethanteraren men det kan jag inte göra då jag inte vet hur.

 

I vart fall så upplever jag lite irriterande saker vid användning av min webbläsare och undrar om det är version relaterat eller ej. Om det går vill jag gärna fortsätta använda denna webbläsare då jag har många aktiva inloggningar på den (låter bli att logga ut eftersom Chrome har ett värdelöst minne när det gäller lösenord). Dessutom har jag alla bokmärken etcetera i Chrome. Har märkt att Chrome är minst känslig när det gäller flash. Övriga webbläsare vill hela tiden påpeka att det inte är uppdaterat och det går som bekant inte att uppdatera för Linux. 

 

Lite av problemen:

 

#1. Arbetar ofta med flikar. Har exempelvis 2 öppna och väljer att gå till nästa sida på exempelvis ett forum. Tror att sidan ska bytas "i bakgrunden" och hoppar till en annan flik så länge. Så sker ej utan först när jag går tillbaka till "rätt" flik så byts sidan. 

 

#2. Vissa bilder i svag färg verkar inte synas. Var på en sida där någon hade skrivit en kommentar på en bild men det fanns ingen avatar. Kontrollerade i annan webbläsare och såg att medlemmen hade någon default avatar i en svag blå färg. Syntes inte i Chrome.

 

#3. På sidor med mycket bilder (exempelvis DeviantArt) får jag ofta ladda om sidan eftersom inte alla bilder visas. Och inte ens det hjälper alltid. 

 

Ja, det var allt jag kunde komma på nu. Tömde internethistoriken för ett tag sedan. Inte besökta sidor dock men allt annat (och fick logga in överallt igen trots att jag inte hade valt att tömma sparade lösenord). Cachen tömde jag däremot på runt 200+ mb. 

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Thirteen
Postad (redigerade)

Hej,

 

Kommer inte riktigt ihåg hur det är i Ubuntu men pakethanteraren torde du hitta under Administration.

I sökrutan söker du efter chrome, högerklicka på aktuell version och välj alternativet i rutan Markera för installation. Där efter klicka på kugghjulet uppe till vänster för att verkställa. 

 

För bokmärken, historik och andra inställningar bör du ha skaffat ett konto i Google innan uppdatering av Chrome. chrome://chrome-signin/?access_point=0&reason=0 

post-71662-0-23735900-1467503266_thumb.png

Redigerad av Thirteen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz

Jag hittade Synaptic. "Installerad version" och "senaste version" var samma som i min post ovan. Denna kunde inte markeras för installation, endast borttagning.  

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
mbgtmari

Nope, det är ett 32-bitars. 

"Google fasade ut Chrome för 32 bitars Linux i början på mars, den versionen har upphört att existera. Det finns bara 64 bitars Chrome för Linux idag, för dom med 32 bitars Linux gäller Chromium fortsättningsvis", påpekas det i Ubuntuforumet i den länk du gav.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz

Har testat Chromium en gång i tiden och fann den ganska otillräcklig. senare versioner kanske har rättat till felen men jag föredrar ändå att köra vidare med det jag har.

 

I vart fall så ställer jag frågan här: Har de problem jag nämnde i första posten med min version av webbläsare att göra eller ligger problemet någon annanstans? OK, det går bara att gissa men det är jag medveten om. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

#3 brukar hänga ihop med långsam internetförbindelse eller att datorn är långsam och inte hinner ta hand om (rita upp) bilderna innan webbläsaren har tröttnat på att vänta (timeout).

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael63

Även om Chrome är önskad webbläsare går det ju att testa mot exakt samma sidor med andra webbläsare (Firefox, Opera) för att se om samma symptom uppträder även med dessa.

Om så är fallet kanske inte tid ska läggas på att försöka felsöka Chrome.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz
Postad (redigerade)

Ok, men hur ska jag tolka det? Är Chrome "otålig" och hoppar över bilder den inte hinner med? I en annan webbläsare fungerade det ju fint (kommer inte ihåg dess namn nu).

 

Edit: Epiphany

Redigerad av DePhaz

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael63

 

 

I en annan webbläsare fungerade det ju fint (kommer inte ihåg dess namn nu).

När då?

 

Jag tycker att du ska installera Firefox, testa #1, #2 och #3 med den. Sedan direkt efteråt testa samma sak med Chrome och direkt efteråt testa igen med Firefox.

Går det att få en säker indikation på att Chrome fungerar sämre då?

 

Därefter installera Opera, testa #1, #2 och #3 med den. Sedan direkt efteråt testa samma sak med Chrome och direkt efteråt testa igen med Opera.

Går det att få en säker indikation på att Chrome fungerar sämre då?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz

Har faktiskt FireFox installerat (okänd version dock, får kontrollera senare i veckan). Men den webbläsaren är för det mesta superseg på den maskinen. Till testet borde den dock fungera om jag startar utan tillägg. Kontroll med Epiphany gjordes strax efter att jag testat i Chrome. Testade bara att byta flik i bakgrunden och att öppna Dev.Art sidan. Detta fungerade perfekt (men på den aktuella webbsidan fick jag meddelande om att browsern inte var uppdaterad).

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael63

Övriga webbläsare vill hela tiden påpeka att det inte är uppdaterat och det går som bekant inte att uppdatera för Linux. 

 

Beror kanske på webbläsare och hur man ställt in hur uppdateringar ska ske...

 

post-52940-0-83898600-1467733828_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz
Postad (redigerade)

Ursäkta, jag var otydlig. Jag tänker på Adode Flash Player. Har version 11.2.202.621 och jag har för mig att det inte går att uppdatera under Linux. Konstigt nog säger Google Chrome inget men övriga webbläsare blokerar och visar ett varnings meddelande.

 

Edit: Kör just nu Firefox under Linux Mint och det är samma här. Även om man väljer "Tillåt och kom ihåg" så kommer den inte ihåg det så länge.

Redigerad av DePhaz

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz

Sådärja. 

 

Vad har hänt i ärendet sedan sist? Lite grann i vart fall. Klokare har jag däremot inte blivit.  :(

 

Google Chrome uppför sig fortfarande konstigt. Var inne på en sida och skulle ladda ner tillägg till ett spel och då såg jag ett nytt problem. Eftersom jag använder uBlock så fick jag vänta 60 sekunder innan nedladdningen av zip filen började. Bytte jag flik stannade räknevärket upp! Ja, just det! Var det 30 sekunder kvar och jag bytte flik så stannade allt upp tills jag kom tillbaka. Grrr... :angry:  Får man arbeta med flikar eller?

 

Nå, jag gick i vart fall in och kikade runt lite i Firefox (47.0). Stängde av alla tillägg (men lade till uBlock) och bytte temat till default. Har läst något om att man inte ska använda maskinvaruacceleration så den stängde jag av efter ett kort test. In på Youtube (html5) men det gick fortfarande olidligt långsamt. Bland annat kommer inte menyerna fram snabbt och så vidare. Tog upp en tecknad (läs animerad) film i 360P och den hackade. Hallå, 360P ! Det är ju 90-tals prestanda! Google Chrome klarar däremot av inställningen utan problem. I gynnsamma fall får jag lov att köra högre inställning också. FF lämnade också övrigt att önska i fråga om prestanda. Det som händer gör det långsamt.  Tömde all internethistorik men det gjorde varken till eller från. Fotnot: FF funkar ganska bra på min gamla laptop men inte optimalt. Men det klår den stationära datorn i vart fall.  :wacko:

 

Så hur fortsätter jag härifrån? Står här med en webbläsare som gör som den vill och en som har fastnat i tidigt 90-tal. OK, min dator är inte kraftfull, det är en Compaq Presario med 1gb minne och en Pentium 4 processor på 2.80GHz. Och NEJ, jag vill inte uppgradera grafik drivrutinerna. Jag har försökt med det tidigare men det blev inte bra. När jag försökte återställa så slog det ut ett par mjukvaru komponenter och dessa fel är fortfarande kvar i systemet. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz
Postad (redigerade)

Har som sagt haft lite (mycket) stora problem med Youtube videor som hackar. Detta i både 360 och 480P. Får då lite off topic fråga om hastigheten på själva internet har något med det att göra. Vet inte hur långt i förväg en video ska buffra. Mätte hastigheten inatt och nu och fann att resultatet var gaska lika. Ner ca 10,5Mbits och upp ca 1Mbits. Utan att hålla siffrorna i huvudet kan jag säga att det inte var ett resultat jag ville ha. Det är på tok för lågt. Har kontaktat Telia och jag får se om det leder någon vart. Under tiden kan ju någon tala om för mig om hastigheten har något med mina problem att göra. 

 

Edit: Det laddar in fortare i Firefox. ??

Redigerad av DePhaz

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz
Postad (redigerade)

Tillägg: Det var jag som hade dålig koll, hastigheten är enligt avtal. Telia bad mig göra en fabriksåterställning av routern. Inte för att jag gjort några ändringar i den men jag kan ju testa någon dag när jag får tid. Kan också tillföra detta till min "Edit". Ja, filmerna laddas fortare i FireFox men hackigt blir det ändå. Skillnaden är att ljudet fortsätter fast inte bilden gör det.

Redigerad av DePhaz

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz

Litet tillägg igen: Jag fick ingen rätt på det hela utan får väl leva med dessa fel och brister. Youtube filmer fungerar tillfreddställande i Chrome om man kör dem i normal spelare eller i bioläge. Med tillägg som tonar ner skärmen runt omkring så blir det faktiskt rätt bra. Både 360 och 480P fungerar.

 

Ett allvarligare broblem har jag dock på min (äldre) laptop med Firefox. Ljud och bild hamnar i lite osynk där ljudet ligger lite före bilden. Bilden kan också stanna upp ibland men ljudet fortsätter ändå. Mycket irriterande. Telias support menar att jag ska byta sändningskanal (WiFi) men det verkar lite krångligt. Förstår inte varför detta krånglar nu, det har det inte gjort tidigare.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
DePhaz

Jag väljer här att tillfälligtvis gå lite Off Topic. Det kanske inte är "det fina engelska sättet" men det sker inte ofta så jag antar att det ska gå bra ändå. Och så slipper jag starta en tråd bara för denna enkla fråga.

 

I vart fall så behandlade jag i min senaste post helt kort min laptop med Firefox. Har kommit fram till att jag kanske borde byta operativsystem då nuvarande OS (Mint 13) är äldre och kanske inte heller är så snällt mot systemresurserna. Har en CD med AntiX Linux vilken jag tidigare idag testat och det ser ut att rulla på bra (förutom WiFi som inte fungerar utan blev hårt blockerat). Får forska i det senare om jag väljer att lägga in detta OS. En fråga har jag dock: Hur gör jag med mina internet bokmärken? I Mint finns FF och i AntiX finns Ice Weasel. Båda är från Mozilla men kan jag spara mina bokmärken från FF och importera dem i IW? Försökte forska lite men hade glömt hur man importerar bokmärken. Och denna gång hade jag kopplat bort mitt (mobila) bredband.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Monshi

Tittar in i denna tråd, jobbig situation.

En tanke om segt youtube är att du troligen numera spelar upp i HTML5-format direkt i webbläsaren och inte via flash.

Detta innebär att grafiken hanteras på lite annat sätt. Om inte din dator stöder maskinvaruacceleration av video kan det med din processor bli problem att spela HTML5-video, den är nog alltid MPEG4-kodad vilket kräver en del av den dator som ska spela upp det. Kontrollera om det går, testa att aktivera maskinvaruacceleration.

 

 

Det är en gammal dator du har med relativt lite minne, och jag antar, ganska klent grafikkort.

Jag säger inte att en uppgradering är enda lösningen men kanske en du bör ha i åtanke.

 

Bokmärken. ja det ska inte vara något problem. Öppna funktionen för hantering av bokmärken så borde du i båda (gissar jag) hitta import/export av dessa.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...