Just nu i M3-nätverket
Jump to content

startup.nsh omöjligör start av datorn


Simson8

Recommended Posts

När jag skall starta datorn så kommer det upp en konstig skärm. Se bifogad bild. Jag har aldrig sett den förut och jag har inte gjort något konstigt med datorn. Funkade fint igår. Längst ner står det " Press Esc in 1 second to skip startup.nsh" Men det fungerar ej. Jag har försökt att starta om datorn flera ggr. men det hjälper ej.

Jag googlade lite på saken men hittar inget lättfattat på svenska. De pratar om saker som - Another fix would be to change the slot your hard drive is physically plugged into  , men jag är ingen datortekniker så jag fattar inget. Hur löser jag detta enkelt utan att behöva lämna in datorn. Och varför blir det så här?

post-33478-0-40549400-1467385668_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Verkar som att din dator har fått för sig att din hårddisk eller något annat viktigt har gått sönder.

 

Eventuellt är det porten på moderkortet, därav förslag att du byter port, kan även vara själva kabeln hårddisken är ansluten med. Eller i värsta fall hårddisken själv.

 

Så för att felsöka själv så får du koppla in hårddisken i en annan port på moderkortet, helst med en ny kabel. Om det inte hjälper så får du nog lämna in den för reparation tyvärr.

 

Det är åtminstone min slutsats efter att ha sökt på problemet.

Link to comment
Share on other sites

Ok.... Jag kan ju tillägga att datorn inte har någon rörlig hårddisk. Det är en sådan där SD-disk. Jag tror det heter SD? Som ett stort flashminne alltså.

Men det kanske inte ändrar något?

Link to comment
Share on other sites

Det kan tänkas att du behöver ett PS/2-tangentbord i stället för USB-tangentbord för att Esc-tangenten ska fungera i det läget. Eller att USB-tangentbordet inte är inkopplat i första USB-porten eller i en USB-port med version 2.

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag haft datorn inlämnad och fått den tillbaka. Det var en uppdatering av den del som läser in windows som hade kraschat. Därmed kände inte windows att det fanns en hårddisk ansluten. Så förklarade datateknikern det. Något hade gått fel vid en automatisk uppdatering alltså. 

Nu funkar allt.  :)

Link to comment
Share on other sites

Den del som läser in Windows lär väl betyda UEFI (nya varianten av BIOS) som ligger fast på moderkortet och då ska det väl betyda att UEFI inte hittade hårddisken efter en uppdatering av UEFI.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...