Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

samägd sommarstuga


Parisa

Rekommendera Poster

Hej,

Jag frågar för min syster. Hon äger en sommarstuga tillsamman med hennes före detta sambo. De har separerats nyligen och tyvärr är de inte vänner. Sommarstugan är värd rätt mycket och min systers f.d. hade föreslagit att han skulle betala min syster 100000 för hennes del och min syster hade accepterat detta, eftersom hon mår så dåligt och hon vill undvika all kontakt med sin f.d.

Nu har han ångrat sig och säger att min syster måste betala massa pengar eftersom han har lagt pengar på renovering o.s.v.

Som sagt mår min syster inte bra när hon har kontakt med sin f.d. Hon vill att hennes närmaste (jag och 3  vänner) skulle på något sätt ta över hennes ägande av sommarstugan så att hon ska slippa möta sin f.d.

Vi vet att f.d. skulle inte alls gå med på ett ägarbyte av min systers del, men vad har vi för val och möjligheter nu?

Min syster har en advokat som har hjälpt i separationsprocessen, men han verkar inte kunna mycket i fallet om sommarstugan. 

Mycket tacksam för tips

Mvh/ Parisa

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Eftersom det verkar komplicerat och väldigt viktigt att det blir helt juridiskt korrekt tycker jag att ni ska kontakta en fastighetsjurist.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Håller med Cecilia, ta in en jurist, men det ska vara en jurist som är duktig på just detta med samboförhållande och vad som då gäller vid delning av en fastighet, inte nödvändigt just en fastighetsjurist. Det är nämligen stor skillnad med att bara ha varit sambos och när man skiljer sig efter att varit gifta.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är båda registrerade ägare för fastigheten? Annars är hon totalrökt från början, det hjälper inte att man köper något tillsammans och bara den ena står som ägare även om båda har hjälpt till att betala. 

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag skulle rekommendera er att kontakta wwwl.lawline.se . Det är visserligen juridikstuderande som svarar på frågor och det kan ibland ta lång tid. Men de har också en expresstjänst där man för en kostnad av 625:- får en grundlig utredning och redovisning av den juridiska situationen inom 3 dagar. De kan också tipsa er om jurister för vidare handläggning. (Har själv anlitat dem vid ett tillfälle och svaret var mycket omfattande och professionellt.)

 

Lämna i så fall så mycket detaljerade uppgifter som möjligt, vem som har köpt och betalat vad, före eller inom äktenskapet, hur mycket pengar osv. 

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack alla för svaren. Min syster och hennes f.d. är båda registrerade ägare. Jag kommer att skriva till lawline och fråga. 

Mvh/Parisa

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...