Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

USB funkar inte


Vertigood

Rekommendera Poster

Efter att min laptop (Asus x53s) flippat förra veckan och inte lät mig ens reparera windows eller nåt. Kom alltså inte in i Windows. Till slut så lyckades jag få igång en reparation och kom in i windows 7. Men den bara segade ihop så jag beslöt mig för att ominstallera windows. 

 

Gjorde så och nu vet jag inte hur jag fixar så alla usb ingångar funkar. Ser en del gula frågetecken i enhetshanteraren som jag inte förstår. 

 

BILD

 

Endast en usb som hittar min externa hårddisk. USB 3 porten funkar inte alls. 

 

Jag har försökt installera drivrutiner från Asus support sida men det funkar inte.

 

Tacksam för hjälp.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Jag har försökt installera drivrutiner från Asus support sida men det funkar inte.

 

Exakt VAD är det som inte fungerar?

Att hämta drivrutin?

Att installera drivrutin? Vad händer?

Att USB fortfarande inte fungerar trots lyckad uppdatering av drivrutiner?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Exakt VAD är det som inte fungerar?

Att hämta drivrutin?

Att installera drivrutin? Vad händer?

Att USB fortfarande inte fungerar trots lyckad uppdatering av drivrutiner?

Ok, ska va tydligare :)

 

När jag sätter in en usb enhet, hårddisk i detta fallet, så händer inget. Ingen drivrutin installeras. Hårddisken får ström o så. Men i samma port så funkade det att använda min mus. :/ 

 

Verkar vara bara hårddiskarna som inte vill. För musen funkar i båda portarna likaså usbminne. EDIT: En av hårddiskarna funkar i båda portarna.

 

En annan hårddisk går inte i nån port. Behöver jag hitta drivrutiner för hårddisken manuellt eller?

 

USB 3 porten funkar nu :/ Löste det.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Syns hårddiskarna i Enhetshanteraren när du ansluter dem?

Om inte så kolla om de syns i BIOS.

 

Har du fått ordning på alla de saknade drivrutinerna enligt Enhetshanteraren?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Syns hårddiskarna i Enhetshanteraren när du ansluter dem?

Om inte så kolla om de syns i BIOS.

 

Har du fått ordning på alla de saknade drivrutinerna enligt Enhetshanteraren?

Nej inte alla. Men några. Nu funkar usb 3 porten. Ena hårddisken vill inte få drivrutiner via ena usb 2 porten men det gör inget. De funkar båda i 3 porten nu. Så det som var viktigast är löst. :)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan det vara så att USB 2-porten inte lämnar tillräckligt med ström för att driva din USB-HD? USB 3.0 lämnar betydligt högre ström än USB 2.0. /bgjo

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan det vara så att USB 2-porten inte lämnar tillräckligt med ström för att driva din USB-HD? USB 3.0 lämnar betydligt högre ström än USB 2.0. /bgjo

har funkat förut :)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...