Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Martin79

Lära sig AngularJS, React eller något annat?

Rekommendera Poster

Vill lära mig något annat än jQuery och AngularJS samt React JS verkar hetast. Vilket ska jag lära mig av dem eller något annat ramverk/bibliotek?

 

Har tidigare arbetat med "vanliga" JavaScript samt jQuery men är sugen på att lära mig något nytt. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har pysslat med Angular i över ett år nu i flera projekt. Och det är helt klart min favorit. Jag har inte kommit igång med Angular 2 än pga brist på tid.

 

Jag har kollat lite på http://facebook.github.io/react/ och deras exempel samt deras fiddles, men tycker det verkar knepigare att komma igång med än angular. Men det kanske bara är jag.

 

Men det varierar kanske lite mellan vilket typ av projekt man vill pyssla med. Men jag vill ändå säga att angulars dokumentation har varit jättebra. Denna sida är jättebra om man pysslar med angular https://github.com/johnpapa/angular-styleguide

 

Jag tror det är värt att du börjar med båda två, Att  bygga samma enkla app med båda verktygen, det typiska är väl en todo-applikation.

 

Sen drar du slutsatsen av vilket ramverk du föredrog att arbeta med och pluggar på mer på det. Men just nu åtminstone så föredrar jag angular.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Det blir lite svårt att jämföra eftersom de två har lite olika användningsområden. Angular är ett fullfjädrat ramverk medan React är till för att hantera vyer och deras tillstånd.

 

Det är lätt hänt att råka investera mycket tid i något som i slutändan inte passade ens tycke, så jag skulle rekommendera att bygga små projekt med olika verktyg och känna efter. Experimentera. Det behöver inte vara ett gigantiskt kliv du tar.

 

Eftersom du redan har koll på jQuery så skulle man även kunna nämna Backbone (http://backbonejs.org/), som ju använder sig av detta.

Redigerad av ChromaWoods

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...