Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Hazze55

LÖST En vän som har problem.

Rekommendera Poster

Hej.

En vän till mig har en dator med äkta Windows 7, sedan har han en till dator som är äldre. Han har alltså lagt in den äkta 7:an på den äldre datorn med produktnyckel och allt, det fungerade utan några problem. Efter några dagar kom ett meddelande i en ruta att hans Windows inte var äkta, och han erbjöds köpa ett äkta, saken är den att det var ett Windows 7 installerat på den, men inte äkta och det började där då komma upp den rutan från Microsoft som sade att det inte var äkta.

Min fråga är nu: Kan man inte använda samma produktnyckel till två datorer? Och en sådan där ruta från Microsoft är det äkta eller är det fejk med något lurigt.

Hoppas att någon har ett svar.

 

Mvh

Hazze55 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men om han installerar Windows 10 på den nyare datorn, försvinner produktnyckeln från datorn då. Och kan han installera den äkta på den gamla, eller ligger nyckeln kvar i datorn.

Som sagt, en licens/nyckel gäller bara på en dator. Man kan inte skapa två licenser av en licens. Han får köpa en ny licens för den andra datorn.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hazze55  kolla på den gamla datorn om den har en sticker från Microsoft på någon version om den har windows xp licens då räcker det med att köpa uppdateringsversion av Windows 7

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...